U sklopu projekta “Društvo dijaloga-manje nasilja” Udruga gluhih i nagluhih iz Nove Gradiške je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška u četvrtak 16. lipnja organizirala predavanje za roditelje pod nazivom “Mapiranje nasilja” koje je održala psihologinja Manuela Strinavić.

Kroz ovo su predavanje namjeravali upoznati roditelje koji su oblici nasilja i zašto se lako upadne u zamku nasilja prema različitima, te kako reagirati kad je dijete izloženo nasilju. Glasnogovornica Udruge gluhih i nagluhih, Nikolina Jureković rekla je kako rado surađuju sa svim gradskim institucijama, pa su tako prigodno za ovo predavanje odabrali Gradsku knjižnicu.

Diplomirana psihologinja Manuela Strinavić održala je predavanje na temu “Mapiranje nasilja”. S temom ima iskustva jer je u Zagrebu radila u Centru za socijalnu skrb, a nakon toga u novogradiškoj Gimnaziji. Zanima ju jako tema, te se odlučila odazvati pozivu Udruge gluhih kako bi svoja razmišljanja i iskustva prenijela i roditeljima. Vjeruje kako će biti još prilike održati ovakvu vrstu predavanja pred Novogradiščanima, jer je tema izuzetno bitna.

no images were found

Komentari
Prethodni članakČlanovi KUU “Cernik” sudjelovali na Međunarodnom CIOFF festivalu u Češkoj
Sljedeći članakZnate li tko je Roki Raketa? – Saznajte sutra na Ljetnoj pozornici