U drugom krugu glasovanja na biralištima koja će biti otvorena od sedam sati, naklonost oko 12.500 birača traže kandidat SDP-a i Hrvatskih laburista Vinko Grgić te Dražen Oršulić, kanidat HDZ-a i njegovih partnera.

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška te općine Matulji, Gvozd i Kolan sutra bi trebali znati imena gradonačelnika, odnosno načelnika te njihovih zamjenika, a pravo biranja ima ukupno oko 26.500 birača, piše Index.

Novogradišćani će tako sutra u drugi krug prijevremenih izbora jer čelnog čovjeka grada birači nisu uspjeli izabrati u prvom krugu koji je održan 20. ožujka. Tada naime niti jedan od kandidata za gradonačelnika nije dobio potreban broj glasova, što je više od 50 posto glasova birača koji su glasovali.

Na prijevremene izbore morali su zbog nedonošenja proračuna, a u drugom krugu glasovanja na biralištima koja će biti otvorena od sedam sati, naklonost oko 12.500 birača traže kandidat SDP-a i Hrvatskih laburista Vinko Grgić te Dražen Oršulić, kanidat HDZ-a i njegovih partnera.

Za gradonačelnika bit će izabran kandidat koji dobije veći broj glasova birača koji su glasovali. Dogodi li se, eventualno, da oba kandidata dobiju jednak broj glasova, ići će se u treći krug.

Podaci o prvim privremenim i nepotpunim izbornim rezultatima, bit će dostupni na web stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr nakon što se unesu zapisnici sa svih biračkih mjesta jedinice u kojoj se izbori provode.

Ostale informacije mogu se dobiti od nadležnih gradskih i općinskih izbornih povjerenstava, njihovi su kontakt podaci objavljeni na web stranici Povjerenstva. DIP će u nedjelju u dva navrata, u podne i u 17 sati, na svojim stranicama obavijestiti kakav je odaziv birača.

Komentari
Prethodni članak6. Sarmijada i provijada danas u Novoj Gradiški
Sljedeći članakSDP danas bira novog predsjednika: Kome će kampanja puna teških riječi donijeti pobjedu?