Ispričavamo se jer smo prenijeli sa portala SBplus članke “Dno dna, Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući”, objavili sadržaj u kojem autor tužitelje naziva “prepotentni poluinteligenti, karikaturalni provincijski despoti, nikogovići, političke štetočine, lažovi i krivotvoritelji”, kao i da bi zbog njih trebalo “otvoriti oči, a zatvoriti nos”, te da su oni “lokalnu jedinicu doveli u čemer i učinili sve svinjarije koje se učiniti mogu”, a što tužitelji i Sud drže uvredljivim.

Županijski sud u Slavonskom Brodu, po sutkinji Dubravki Šimić, u pravnoj stvari tužitelja Josipa Vukovića i Mirka Golovrški iz Nove Gradiške, protiv tuženika Jerka Zovak iz Donjih Andrijevaca i Đurđe Aleksić, sada Siladi iz Nove Gradiške, radi popravljanja štete, 18. siječnja 2016., presudio je:

I. Žalbe tuženika Jerka Zovak, Udruge za promicanje lokalne uprave i samouprave (PLUS) Slavonski Brod, Radio Psunj d.o.o. Radio Nova Gradiška i Đurđe Aleksić, sada Siladi, prihvaćaju se, te se presuda Općinskog suda u Novoj Gradiški od 19. siječnja 2015., preinačuje i sudi:

Tuženici Udruga za promicanje lokalne uprave i samouprave (PLUS) iz Slavonskog Broda i Radio Psunj d.o.o. Nova Gradiška iz Nove Gradiške dužni su solidarno platiti tužiteljima Josipu Vuković i Mirku Golovrški na ime naknade nematerijalne štete iznos od 15.000,00 kn, svakome, sa zakonskom zateznom kamatom od 15. siječnja 2013. do isplate i objaviti ispriku, sve u roku od 15 dana, dok se u preostalom dijelu tužbeni zahtjev, u odnosu na navedene tuženike, odbija.

II. Tužbeni zahtjev u odnosu na tuženike Jerka Zovak i Đurđu Aleksić, sada Siladi, odbija se u cijelosti.

III. Svaka stranka snosi svoje troškove postupka.

Budući da ni Općinski niti Županijski sud nisu, izričito, naveli sadržaj isprike koju bismo trebali objaviti, a predmnijevajući na koji način bi to trebalo učiniti, objavljujemo:

Slijedom gore u suštini citirane izreke presude, a nakon solidarno uplaćenih 40.473,44 kune ‘na ime naknade nematerijalne štete’ (što je vidljivo iz dokumenta u prilogu) u ime Radio Psunja d.o.o. Nova Gradiška, tužiteljima Josipu Vukoviću i Mirku Golovrškom, ispričavamo se jer smo prenijeli sa portala SBplus članke “Dno dna, Gradonačelnik djeci laže u oči ih gledajući“,  te objavili inkriminirani sadržaj u kojem autor tužitelje naziva “prepotentni poluinteligenti, karikaturalni provincijski despoti, nikogovići, političke štetočine, lažovi i krivotvoritelji”, kao i da bi zbog njih trebalo “otvoriti oči, a zatvoriti nos”, te da su oni “lokalnu jedinicu doveli u čemer i učinili sve svinjarije koje se učiniti mogu”, a što tužitelji i Sud drže uvredljivim.

Direktor Radio Psunja d.o.o. Nova Gradiška: Željko Siladi

 

Potvrda o uplati

Potvrda o izvrsenom nalogu

Komentari
Prethodni članakTjedan psihologije u novogradiškoj Gimnaziji
Sljedeći članakVjerska zajednica ne želi se miješati u politiku