Slavonski Brod : Jakovine nema na listama za unutarstranačke izbore

U okviru izbornog procesa za unutarstranačko ustrojstvo SDP-a, stranka je objavila imena onih članica i članova koji su kandidirali se za neku od funkcija. Donosimo imena kandidiranih s područja Brodsko-posavske županije.

Za člana/članicu Predsjedništva SDP-a namjeru kandidature iskazali/iskazale su i:

Roberto Lujić Slavonski Brod

Za člana/članicu Glavnog odbora SDP-a namjeru kandidature iskazali/iskazale su i:

Emina Berbić Kolar Slavonski Brod; Darinko Bešlić Rešetari; Jozefina Birindžić Slavonski Brod; Josip Buljan Bukovlje; Ivan Dorić Sikirevci; Inalka Gavrić Slavonski Brod; Vinko Grgić Nova Gradiška; Zoran Komesarović Slavonski Brod; Borislav Kovačević Slavonski Brod; Helena Marić Slavonski Brod; Igor Safundžić Slavonski Brod; Željko Siladi Nova Gradiška; Josip Soroka Slavonski Brod; Stribor Valenta Slavonski Brod; Tomislav Velikanović Slavonski Brod; Mario Vučinić Slavonski Brod.

Budući da na popisu kandidiranih nema dojučerašnjeg ministra poljoprivrede, upravo izabranog saborskog zastupnika i još uvijek aktualnog predsjednika brodsko-posavskih SDP-ovaca, Tihomira Jakovine, željeli smo znati što je tome razlog.

– Obimni poslovi u Ministarstvu poljoprivrede i svakodnevni danonoćni angažman na rješavanju velikih problema u resoru uzeli su mi toliko vremena da sam bio onemogućen više pažnje posvetiti županijskoj organizaciji i ljudima SDP-a. Budući da sam izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, opet ću imati puno posla te ne želim kumulirati funkcije koje ne bih mogao u potpunosti obnašati. Zbog toga nisam kandidirao se niti na jednu funkciju unutar stranke. U idućih godinu dana namjeravam posvetiti se stranci u Županiji te s kolegicama i kolegama dobro pripremiti se za lokalne izbore. O rezultatima tih izbora ovisit će i moja kandidatura za novi mandat predsjednika Županijske organizacije – za SBplus kazao je Jakovina.

 

Izvor: Sbplus/J.Z.

 

Komentari
Prethodni članakSVETOSAVSKA AKADEMIJA – Nema učenika koji mogu nastavu pohađati na materinjem jeziku
Sljedeći članakOpćina Staro Petrovo Selo organizira još jedan tečaj o pravilnoj uporabi pesticida