Mjesec hrvatske knjige” nastavljen je jučer u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška zanimljivom i kreativnom radionicom pod nazivom „Neobičan dnevnik ili: kako pisanjem unijeti više sreće u život”. Voditeljica je radionice bila profesorica Nada Šerić, stručna suradnica savjetnica  i voditeljica grupe knjižničara Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

Kako je istaknula, temu je odabrala kako bi kod sudionika radionice potaknula bolje raspoloženje i više sreće u vlastitom životu čarobnim djelovanjem pisanja dnevnika uz razgovor o poznatim dnevnicima u hrvatskoj i svjetskoj književnosti,

– Povodom “Mjeseca hrvatske knjige” odlučili smo organizirati ovu radionicu kako bi promovirali ne samo čitanje dnevničke proze, nego i pisanje dnevnika na osobnoj razini. Želim pokazati na koji način nam dnevnik kao ekspresivna tehnika može pomoći u izražavanju emocija, ali i dijeljenja s drugima. Zašto dnevnik? Vjerojatno zbog prirode posla, radim kao knjižničarka u Industrijsko obrtničkoj školi Nova Gradiška, većinu vremena bavim se čitanjem i pisanjem. Te stvari međusobno se prožimaju, ne kaže se uzalud, tko puno čita, taj dobro piše, a ujedno i dobro govori. To su te tri poveznice koje dobivamo tijekom školovanja, a mogu se nastaviti i nakon toga u svakodnevnom životu. Pisanje kao jedna interdisciplinarna vještina nam može pomoći u osobnom razvoju, razvoju kreativnosti, pobuđivanju nekih novih interesa koje možda dosada nismo poznavali. U krajnjem slučaju, može nam pomaknuti faktor sreće, a time i poboljšati način života, čak ga i produžiti – kaže Nada Šerić.

– Ova je radionica još jedan doprinos naše ustanove obilježavanju ovogodišnjeg „Mjeseca hrvatske knjige”. Radionicu smo organizirali u okviru Čitateljskog kluba Nova Gradiška koji je s radom krenuo prije tri godine, ali odlučili smo se aktivnije susretati i raditi – kaže Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška.

 

no images were found

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakLovrakovci razveselili pacijente Opće bolnice Nova Gradiška
Sljedeći članakNagrađeni najvjerniji darivatelji krvi Brodsko-posavske županije