Industrijsko – obrtnička škola Nova Gradiška dnas je bila domaćin 15. Državne smotre radova učenika s teškoćama u razvoju koji se obrazuju za strukovna zanimanja. Škola domaćin ugostila je preko 80 mentora i učenika s teškoćama iz cijele Republike Hrvatske.

Ravnatelj Mijo Matošević istaknuo je kako su početci ove smotre upravo u Novoj Gradiški, a iznimno je ponosan što je Agencija za strukovno obrazovanje čast održavanja smotre na okruglu obljetnicu dala upravo našem Gradu.  Zahvalio je svim sudionicima smotre, a gostima poželio dobrodošlicu.

Škole sudionici izložbe radova učenika s teškoćama prezentirali su bogat sadržaj na izložbenim štandovima, te dokazali da djeca s teškoćama jednako participiraju, stvaraju i aktivno sudjeluju u društvu i zajednici.

Državnoj smotri nazočila je i viša stručna savjetnica, Sanda Jukić, iz Agencije za strukovno obrazovanje koja kaže kako je strategija Republike Hrvatske integracija svih učenika s teškoćama u razvoju u redovne sustave odgoja i obrazovanja što je jednim dijelom i postignuto.  Savjetnica Jukić zaključila je kako se učenici s teškoćama i učenici koji pohađaju srednje škole po redovnom programu, susreću s jednakim problemima na tržištu rada po završetku školovanja.

Svečanost 15. Državne smotre uveličali su nastupi učenika škole domaćina, gostujućih učenika i mentora iz Varapalote, te članova konjogojske Udruge “Konji bili, konji vrani”. Po završetku smotre svim sudionicima dodjeljena su zaslužna priznanja. Državnu smotru posjetili su i naši najmlađi sugrađani koji pohađaju Dječji vrtić “Nova Gradiška” vođeni odgojiteljicama Majom Senić, Jasminkom Klikić, Ivanom Blazinom i Jasnom Renić.

no images were found

Komentari
Prethodni članakU Gradskoj knjižnici Nova Gradiška otvorena manifestacija Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige
Sljedeći članakUspješna “Noć knjige” u novogradiškoj Gradskoj knjižnici