Talijanski gradić Lignano Sabbiadoro ugostio je proteklog vikenda najbolje mažoretkinje nacionalnih reprezentacija 11 europskih zemalja. U njemu je 2.-4.listopada 2015. održano Europsko prvenstvo u mažoret plesu.

Patricia Lang, Maja Golovrški, Lorena Krizmanić i Lucija Pavišić, članice Mažoretkinja grada Nove Gradiške, uz brojne najuspješnije djevojčice, djevojke i mladiće hrvatskih mažoret timova, bile su dio hrvatske reprezentacije. Natjecale su se u kategoriji plesa s rekvizitima i predstavile su Republiku Hrvatsku svojim solo nastupima i jednim nastupom u paru.

U kategoriji solo s rekvizitima za najmlađe natjecale su se Lucija Pavišić (s koreografijom Šišmiš) i Lorena Krizmanić (s koreografijom Gusar). U „top 6“ najboljih djevojčica (od ukupno 21) ušla je Lorena Krizmanić i za postignuto 6.mjesto osvojila brončanu medalju.

Maja Golovrški natjecala se u kategoriji solo s rekvizitima u dobnoj skupini kadeta s koreografijom Frozen.

Koreografiju Sirena plesala je u juniorskoj konkurenciji Patricia Lang i također osvojila 6. mjesto i brončanu medalju.

Na nagrađenom su se 6. mjestu našle i Lucija Pavišić i Lorena Krizmanić sa simpatičnom koreografijom Afrika s kojom su se natjecale u kategoriji duo s rekvizitima za najmlađe.

Za sve je koreografije zaslužna dugogodišnja stručna trenerica Maja Lukić, a u pripremanju djevojaka sudjelovala je i sadašnja trenerica Požežanka Ivana Dupor. Maštovite rekvizite uz koje djevojčice plešu izradili su roditelji, a veliku pomoć pružio im je slikar Drago Matošević koji već godina svojim umjetničkim angažmanom potpomaže rad Udruge. Odlazak u Italiju djevojčicama je svojom financijskom potporom omogućio  Grad Nova Gradiška, pa se ovim putem udruga Mažoretkinje grada Nove Gradiške zahvaljuje čelnom čovjeku Grada, dogradonačelnici Ljiljani Lukačević i njihovim suradnicima na podršci i razumijevanju.

Novogradiške su mažoretkinje ovim zaokružile još jednu uspješnu sezonu. Čast nam je bilo biti dio reprezentacije Republike  Hrvatske!

Mažoretkinje grada Nove Gradiške

Foto: Siniša Lang

Komentari
Prethodni članak29-godišnjak iz Okučana provalio u obiteljsku kuću u Dragaliću
Sljedeći članakU tijeku podjela mliječnih proizvoda / Foto