U protekla dva tjedna članice ŽOK “Nova Gradiška” imale su polovičan uspjeh na dva gostovanja u 1. A hrvatskoj dobojkaškoj ligi. Prvo su svladale Kostrenu 0:3, a potom izgubile od Vukovara 3:1.

U Kostreni se nije očekivala tako dobra i kvalitetna igra, jer su na papiru igračice Kostrene dosta jake. Kako ističe trener Damir Runjaš naše odbojkašice su odigrale točno ono što su se dogovorili, hrabro i agresivno u svim elementima, napali smo ih na svakoj mogućoj lopti i to nam se isplatilo.

“Uz to nam je sjajno funkcionirao blok, ekipni,ali i individualni, tako da je sve bilo kako treba što i govori rezultat od 0:3 (24:26, 18:25, 22:25) za nas. No, da sve ne bude super na toj utakmici pobrinula se ozljeda Kristine Mijić i to 4 poena prije kraja utakmice kada joj je stradalo desno koljeno. Još ne znamo jačinu ozljede jer će ovaj tjedan obaviti magnetsku rezonancu, tako da nije igrala u Vukovaru jer nismo htjeli riskirati pogoršanje ozljede iako se ona dosta dobro osjeća. To je samo nastavak borbe sa ozljedama ove sezone jer su se prije nje ozlijedile kapetanica Karla Glasnović (skočni zglob) koju smo na sreću već osposobili za normalnu igru iako još ima problema i ostali smo do kraja ove sezone bez Kristine Pilaš koja je doživjela tešku ozljedu koljena i očekuju ju dvije jako teške operacije”, kaže Damir Runjaš.
Što se tiče utakmice u Vukovaru, Novogradiščanke su igrale protiv jakog domaćina, ali nekompletne i dale su onoliko koliko su mogle dati, no i takvi skrpani su mogle uzeti barem 1 bod, ali su izgubile 3:1 (21:25, 25:11, 25:13, 25:23).

“Prvi set smo dobili dok smo uspjeli sakrivati svoje nedostatke i činjenicu da nam 2 igračice igraju pozicije koje do sada nisu igrale, odigrali smo ga jako dobro, agresivno, pokretljivo i napadački efikasno. No,u 2. i 3. setu je do izražaja došla i kvaliteta domaćina, ali i naši nedostatci koje sam naveo, pogotovo na prijemu servisa, igrali smo bez našeg ponajboljeg primača (Mijić) i imali ogromnih problema sa odličnim servisima domaćih igračica, a nas servis nije slušao i napravili smo jako puno servis pogrešaka tako da smo oba ta seta izgubili dosta čisto i lagano. U 4. setu smo ponovo uspostavili homogeniju igru i čim je domaćin malo posustao sa jakim servisom došli smo jako blizu, ali smo počeli igrati dobro dosta kasno u 4. setu, uspjeli smo spasiti 4 meč lopte, a na petoj se vodila ogromna borba s nekoliko izmjena gdje smo 3 puta odlično napali, ali je domaćin isključivo svojom kvalitetom uspio obraniti naše napade nakon čega smo mi izbacili loptu u aut što je bio kraj. Unatoč porazu, dojam je dosta dobar s obzirom na probleme koje imamo i da je sa druge strane bila malo slabija ekipa od Vukovara, uvjeren sam da bi utakmicu i dobili”, napominje Damir Runjaš

Sljedeće subote u 19 sati Novogradiščanke u domaćoj dvorani dočekuju ekipu OTP Banke iz Pule.

Autor: Nikola Knežević/Damir Runjaš

Komentari
Prethodni članak“Vukovi” ukupno treći na 2. kupu Nove Gradiške (photo)
Sljedeći članakŽenska glazbena elegancija