Voljenom gradu povodom njegovog 264. rođendana, danas su u prostoru Gradske vijećnice čestitku uputili njegovi najmlađi i najznačajniji stanovnici, polaznici Dječjih vrtića u pratnji svojih odgojiteljica.

Uz učenje prvih slova, stjecanje prvih prijateljstava, ali i dobrih navika koje će ih pratiti kroz život, Dječji je vrtić mjesto na kojem se uči i kako voljeti svoj grad. Iskreno, toplo, bez zadrške i kalkulacija, onako kako to samo djeca znaju. Upravo je zbog toga rođendanska čestitka najmlađih stanovnika grada jedna od najdražih, ali i najiskrenijih. Potvrdila je to i današnja svečanost upriličena u prostoru Gradske vijećnice, prepuna pozitivne energije i emocija, prema riječima zamjenice gradonačelnika Ljiljane Lukačević koja nije krila oduševljenje, te se zahvalila “vrtićkim tetama”, roditeljima, a najviše djeci koja su joj svojim recitacijama i pjesmom izmamila osmijeh, ali i suze radosnice.

Iako  ideja nije nova, svaka generacija polaznika Dječjeg vrtića u čestitku upućenu Gradu za rođendan, unese nešto novo i samo svoje. Ipak, ovogodišnja je svečanost, po prvi puta organizirana u prostoru Gradske vijećnice, bila posebna i za čelne ljude grada, ali i predstavnike Dječjeg vrtića.

Spontane dječje misli i poruke uobličene u čestitke, nastale su, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Vera Trobić, nakon višednevnih marljivih priprema, ali i prvih spoznaja o svemu onom što naš grad čini posebnim. Zbog iskrenosti i nekritičnosti, i mi odrasli svoj bi grad, na trenutak, bar u ove dane, trebali stoga pogledati dječjim očima.

Autor: Vanja Tutić

 

Komentari