Poznato je kako su poduzetničke zone u Hrvatskoj slabo popunjene, ali Nova Gradiška u tome ima drugi problem; zbog popunjenosti postojećih kapaciteta, u našoj zoni traži se zemljište više.
U prilog tome govore i dva nova investitora koji su dana 11.05.2021. potpisali predugovore o kupnji zemljišta u s direktorom tvrtke Industrijski park Nova Gradiška, Markom Ivkovićem.
Potpisivanjem ovoga predugovora postojećim investitorima u industrijskoj zoni Nove Gradiške pridružila su se dva nova investitora – Agro Monting d.o.o. i Neocon Solar d.o.o. Tvrtka Agro Monting d.o.o. bavi se proizvodnjom, popravkom i montiranjem strojeva i silosa za poljoprivrednu proizvodnju, a svoju djelatnost planiraju premjestiti u našu zonu, uz zapošljavanje 20-ak djelatnika. Neocon Solar d.o.o. bavi se inženjerstvom i tehničkim savjetovanjem te proizvodnja električne energije direktnom pretvorbom energije sunčevog zračenja te isporukom iste u elektroenergetski sustav.
Zbog velikog interesa za građevinskog zemljište u poduzetničkoj zoni našeg grada, raspisan je i novi natječaj za zemljište u vlasništvu tvrtke Industrijskog parka Nova Gradiška.
Uz nove napore mladog tima koji ga vodi, Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. kao razvojna agencija našeg grada u zadnje vrijeme bilježi značajan rast i razvoj te privlači nove investitore, ali i tvrtke i OPG-e kojima piše i provodi EU projekte i postupke javne nabave.
Investitori se odlučuju za ulaganje u ovu investicijsku zonu jer pruža brojne prednosti poput odličnog geoprometnog položaja, infrastrukturne opremljenosti, povoljnih uvjeta za ulaganje, pristupačnosti djelatnika prema investitorima te brojnih poticaja i olakšica u suradnji s IPNG razvojnom agencijom i Gradom Nova Gradiška.
Uz nove investitore u Industrijskoj zoni, nova uprava IPNG-a uspjela je poticajnim mjerama privući i nekoliko novih stanara u Tehnološki inkubator Nova Gradiška
Stanari koji su se uselili s 1. travnja 2021.godine su tvrtke Legadema d.o.o., Efa obrt za ležaljke, Brodax d.o.o., Only Men Stuff d.o.o., a s 1. lipnjem u Tehnološkom inkubatoru bi trebao početi s radom i izdvojeni pogon tvrtke Jadran čarape proizvodnja d.o.o. Tvrtka Impal d.o.o. proširila je svoje proizvodnih kapaciteta i uselila se u tehnološki inkubator.
Useljenja stanara u tehnološki inkubator predstavljaju i značaj za Novu Gradišku i okolicu zbog smanjenja broja nezaposlenih. Tvrtka IPNG zahvaljuje se svim investitorima i stanarima jer su odabrali IPNG za svoju lokaciju i nadaju se da je ovo samo početak.
Da je IPNG prepoznat i regionalno, potvrđuje i činjenica kako je upravo tim djelatnika IPNG-a ovaj mjesec izradio idejni koncept Tehnološkog inkubatora za Grad Bor u Srbiji, a iz Sarajeva su se također obratili našoj razvojnoj agencije za izradu investicijske studije te plana razrade Tehnološkog inkubatora.
Nova Gradiška poticanjem i razvojem poduzetništva, međunarodnom suradnjom koju razvija postaje sve ugodnije i privlačnije mjesto za kvalitetan život ljudi u njemu.

Komentari
Prethodni članakOpćina Dragalić: Ulaganja u komunalnu infrastrukturu
Sljedeći članakDruštveni dom Nova Gradiška: U tijeku je masovno cijepljenje