Ulaganjima u komunalnu i društvenu infrastrukturu na svom području Općina Dragalić nastoji stvoriti solidne uvjete za cjeloviti ruralni razvoj.

Kroz trogodišnje razdoblje, u vodoopskrbu naselja Poljane i naselja Donji Bogićevci, a kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, sredstava Ministarstva regionalnog razvoja,Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao i iz proračuna Općine, te EU fondova uloženo je ukupno 2.754.848,70 kuna. Svjestan važnosti  kontinuiranog ulaganja je načelnik Zvonimir Karlik:

-“U proteklom mandatu odradili smo nekoliko velikih projekata u vodoopskrbi i približili se u potpunosti završetku izgradnje kompletne vodoopskrbe na području cijele Općine. Tijekom ovog ljeta stanovnici naselja Poljane i Donji Bogićevci moći će početi s realizacijom priključenja svojih domaćinstava na sustav pitke vode.”

Kao jedan od najbitnijih projekata u Općini Dragalić navode kanalizacijski sustav Mašić – Medari čija je vrijednost 15 milijuna kuna:

-“Za taj kanalizacijski sustav smo ishodili dozvolu i u potpunosti riješili projektnu dokumentaciju. Sukladno Zakonu o vodnom gospodarstvu prenijeli smo dozvolu na isporučitelja javnih vodnih usluga, odnosno Vodovod Zapadne Slavonije u kojem je Općina Dragalić suvlasnik, odnosno jedan od osnivača. Ušli smo u plan Hrvatskih voda za sljedeće razdoblje i to je projekt svi projekata koji je težak 15 milijuna.  Taj projekt možemo izgraditi isključivo uz povezivanje svih aktera u procesu, Općine. Vodovoda Zapadne Slavonije, Hrvatskih voda, naše županije i naravno EU sredstava. S obzirom na dogovore i pripremne radove, ovaj projekt za sljedeće razdoblje je u potpunosti neupitan i uvjeren sam da ćemo ga završiti”. – istaknuo je Karlik

Od ostalih projekata u naselju Gorice kroz dva proračunska razdoblja izgrađena je nova mrtvačnica financirana u cijelosti sredstvima općinskog proračuna. Ukupna investicija iznosi 338.050,27 kuna.  U tijeku je izgradnja malog platoa za ispraćaj ispred male mrtvačnice i postupak priključenja na električnu energiju samog objekta.

Ispred mjesne mrtvačnice u naselju Dragalić izgrađen je plato za ispraćaj uz kojeg su postavljene klupe.

U sklopu opremanja komunalnog pogona, u proteklom razdoblju iz proračuna je izdvojeno i 113.799,75 kn za nabavku komunalnog vozila, te nabavku i održavanje radnih strojeva, trimera i kosilica.

Komentari
Prethodni članakZavičajne ljepote: Cernik kao nova turistička destinacija
Sljedeći članakInvesticijski boom u Industrijskom parku Nova Gradiška