Dom hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški postao je primjer kako pod jedan krov staviti sve braniteljske udruge i uspostaviti time neposredniji kontakt među braniteljskom populacijom. Tako je pred obljetnicu VRO Bljesak u Novoj Gradiški na svečan način otkriven novi spomenik u dvorištu Doma hrvatskih branielja.

-” Na ovom mjestu odajemo poštovanje svim ljudima i stradalnicima Domovinskoga rata, njihovih obitelji koje dan danas pate, oni koji su doživjeli strašne zdravstvene poteškoće i pate zbog toga. Naš obol je poštivati njihov trud i žrtvu. Već sedmu godinu za radom smo utkali novi sadržaj, novu vrijednost, doslovno kockicu po kockicu, ove je godine ta kockica zaživjela i krasi ovaj prostor. Mislimo na sve njih ali okrenimo se budućnosti i brinimo se za naš grad jer jedino tako ćemo moći ići dalje. Predstoji nam slavlje slobode, kuhanje graha, te koncert Prljavog Kazališta na kojem ćemo osjetiti duh domoljublja koji nam je svima potreban,” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

-” Na ovom je mjestu bilo skromno obilježje u obliku hrvatskog grba. Došla je inicijativa od strane hrvatskih branitelja da bi tu trebalo postaviti jedan pravi grb koji bi doličio ovom okruženju, jer je tu i Dom hrvatskih branitelja a ovo je samo točka na i kao obilježje koje je podsjetnik na našu domovinu ali i na sve one hrabre ljude koji su dali svoje živote za našu domovinu,” – kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

 

 

Komentari
Prethodni članakU Novoj Gradiški održana 44. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara
Sljedeći članakNapustio nas je Marko Lončar, čovjek koji je pokrenuo suradnju Nove Gradiške i Herzogenauracha