Jučer je u Novoj Gradiški održana 44. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje. Domaćin ove manifestacije bila je Gradska glazba Nova Gradiška, koja ove godine obilježava 150. godina svoga postojanja.

Jedinstven doživljaj na središnjem gradskom Trgu, glazbenici su priuštili okupljenim Novogradiščanima svečanim mimohodom kroz gradsku šetnicu, zajedničkom izvedbom popularnih puhačkih skladbi i pojedinačnim nastupima u gradskom parku. Pristigli su gosti iz cijele Slavonije i Baranje, a za sve ljubitelje glazbe priredili su bogat program ispunjen skladbama svih žanrova; od klasične i filmske glazbe do rock’n’roll-a.

Smotru je otvorio gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić koji je pozdravljajući okupljene, podsjetio da je Nova Gradiška grad koji cijeni glazbu, a primjer su svakako brojni koncerti i glazbeni susreti koji se održavaju tijekom cijele godine.

Sa održanom su smotrom članovi Gradske glazbe Nova Gradiška započeli obilježavanje visoke 150. obljetnice. Ovo je, naglašava kapelnik Filip Alasić, tek početak proslave. „Mi smo među najstarijim orkestrima u Slavoniji, pa i Hrvatskoj, stoga mi je posebna čast i privilegija što sam na čelu našeg orkestra. Ovo je tek početak proslave naše obljetnice. Doći će nam gosti iz Selca, Zagreba, tu su i naši promenadni koncerti i redovne aktivnosti. Sve će biti u znaku naših 150 godina.“- istaknuo je Alasić.

Jučerašnji susret upotpunili su i nastup Mažoretkinja Grada Nova Gradiška te gostiju i prijatelja Gradske glazbe Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakUdruga Pozitiva: Važnost psihološke pomoći oboljelima od raka
Sljedeći članakDom hrvatskih branitelja dobio novo obilježje