U Auto klubu Nova Gradiška do subote, 28. studenog traje hvale vrijedna akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila”. Prilika je to da svi vozači obave besplatni tehnički pregled vozila jer notorna je činjenica da tehnička ispravnost vozila predstavlja jedan od ključnih čimbenika sigurnosti cestovnog prometa.

Akcija se sastoji od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila i ima isključivo sigurnosno – preventivni karakter, bez primjene represivnih mjera.

– Cilj je akcije, potaknuti vozače na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nezgoda uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Vrlo smo zadovoljni odazivom, danas je tek drugi dan trajanja akcije, a već imamo 65 vozača koji su dovezli svoje automobile na pregled. Odaziv je ove godine izuzetno velik. Akcija je namijenjena svim vozačima, ne samo članovima Hrvatskog auto kluba koji žele da im se izvrši pregled vozila. Jesu li im kočnice i gume u redu, koje nedostatke treba otkloniti, jer zimski uvjeti na cestama polako kreću, sve su to elementi na koje obraćamo pozornost. Vozači nam se slobodno mogu javiti do subote, 28. studenog u vremenu od 7 do 19 sati. Prvih sto vozača nagradit ćemo i s tri litre tekućine za vjetrobranska stakla. Ukoliko žele, vozači će dobiti i sve informacije o mogućnostima učlanjenja u Auto klub Nova Gradiška. Želim naglasiti da uz ovaj tjedan “Tehničke ispravnosti vozila” imamo i posebnu akciju za naše članove koji mogu u našoj radionici pregledati stanje antifriza i po povoljnoj cijeni ga zamijeniti – ističe Sanja Markolović, voditeljica članstva u Auto klubu Nova Gradiška.

– Ova akcija prevenstveno vozačima znači dodatnu sigurnost u prometu. Najčešći su kvarovima na svjetlima, signalizaciji vozila. Vozačima savjetujem da obrate pozornost na stanje svojih guma. Najbolje je imati četiri zimske gume debljine 4 mm, s oznakom M+S kako bi zadovoljili propisane uvjete Zakona o sigurnosti prometa na cestama te ujedno biti sigurni na cesti – ističe Josip Trinc, nadzornik za tehničku ispravnost vozila u Auto klubu Nova Gradiška.

Zadovoljni su i naši sugrađani. Prilika je ovo da besplatno provjere stanje njihovih “ljubimaca na četiri kotača” i sigurno se “uhvate u koštac” s nadolazećim zimskim uvjetima na cestama.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNemate posao? Javite se, traže 700 radnika
Sljedeći članakSveta Kata, snijeg za vrata