Jučer je u Novoj Gradiški održana sjednica Koordinacijskog odbora i proizvodnih timova u sklopu kluba “Lijepa moja Slavonija kraj Save”. Članovi odbora osvrnuli su se na najvažnije kulturno-zabavne i gastro manifestacije na području od Stare Gradiške do Županje.

Vrlo je važno prezentirati ovu turističku regiju, kaže Direktorica Turističke zajednice Slavonskog Broda, Biljana Lončarić.

-Ovo je dugačka turistička regija, koja se na ovaj način prezentira tek nešto više od jedne godine. Naša destinacija povezuje 17 općina i 3 grada Novu Gradišku, Slavonski Brod i Županju. Gradovi dobro funkcioniraju, bilježi se porast broja noćenja u njima, pripremaju se brojne manifestacije. No treba staviti naglasak na općine, odnosno njih povezati s gradovima u toj turističkoj prezentaciji, jer nemaju vlastite turističke urede. Danas ćemo posjetiti općinu Vrbje, posjetiti obiteljska domaćinstva, proći ćemo Posavskom poučnom cestom, a i čut ćemo nešto više o Novoj Gradiški.

Direkorica Turističke zajednice Nove Gradiške, Dinka Matijević naglasila je kako je ponuda zabavnih događaja u Gradu bila bolja nego dosadašnjih godina.

-Brojke za prvih šest mjeseci pokazuju kako je povećan broj noćenja u Novoj Gradiški. Zahvaljujući brojnim manifestacijama privukli smo više turista i to nas sve veseli. Na današnjem sastanku Odbora PPS destinacije “Moja lijepa Slavonija kraj Save” prezentirat ćemo aktivnosti koje su se održale, ali i dogovoriti se o svim planovima koji se trebaju realizirati do kraja godine. Kroz ovu PPS destinaciju, napravili smo još jednu stranicu na kojoj se mogu pratiti sve aktivnosti, vidjeti što se nudi u ovom dijelu Slavonije. Puno sredstava smo uložili u oglašavanje ove destinacije, posebno se ona prezentirala u inozemstvu. Naglasak je na tranzitnom turizmu, odnosno, pažnju želimo skrenuti svima koji putuju autocestom da skrenu kod nas na koji dan. 

Gradonačelnik Vinko Grgić naglasio je kako se gradska uprava posebno pripremala da u ljetnim mjesecima bude što više događaja, za sve generacije. 

-Imali smo koncerte na Ljetnoj pozornici, nastupe folklornih skupina, ali i naše Novogradiško glazbeno ljeto na kojemu su nastupile velike zvijezde, među njima i Tony Cetinski. Do kraja godine u Gradu će biti više od 40 samostalnih događaja, stoga nas očekuje radna i lijepa jesen te pozivam sve da dođu u Novu gradišku, posjete ovaj kraj, jer zaista imamo što za ponuditi.

Okupljanje sudionika ovoga Odbora bilo je  ispred crkve sv.Terezije Avilske, a dobrodošlicu su pripremili članovi Gradske glazbe Nova Gradiška. 

Tijekom obilaska Crkve, časna sestra Blanka, svirala je povijesne orgulje Johanna Pumppa koje je restaurirala gradiona Heferer 2010. Prva hrvatska gradiona orgulja , harmonija i glasovira utemeljena 1849. priređuje, jedinstveni Festival orgulje Heferer u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb. Arhitekt Miroslav Prpić posjetitelje je upoznao s poviješću Nove Gradiške i Crkve sv. terezije Avilske.

Direktorica Turističke zajednice Slavonskog Broda, Biljana Lončarić rekla je kako se pripremaju za dva sajma u Sloveniji, u Brežicama i Kranju. Na sastanku je također bilo riječi o: turističkom prometu ostvarenom u gradovima PPS destinacije u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2016., apliciranju projekta „Savska biciklistička ruta“ na međunarodni natječaj, o tijeku kampanje udruženog oglašavanja u suradnji s promotivnom agencijom „K.G. Media“ iz Poreča i sa Slavonskobrodskom televizijom, predstavljanje PPS destinacije na 5. Fiumare festivalu održanom u Rijeci od 2. do 5. lipnja 2016., predstavljanje PPS destinacije „Podravina“ na oriovačkoj „Orioviti“ 4. lipnja 2016., predstavljanje programa „Kreativna Europa“ predstavnicima gradova i općina PPS destinacije u Slavonskom Brodu, završnica projekta „Lijepa naša Sava“ u Slavonskom Brodu 1. srpnja 2016., susret predstavnika CMC televizije s predstavnicima gradova i općina PPS destinacije u Slavonskom Brodu 24. kolovoza 2016., prezentacija gastro ponude PPS destinacije na Poduzetničko-obrtničkom sajmu u Brežicama 15. i 16. listopada 2016., prezentacija gastro ponude destinacije na sajmu „Vinska pot“ u Kranju 11. i 12. studenog 2016.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakHSLS Brodsko posavske županije: priopćenje povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Sljedeći članakČlanice novogradiškog Foruma žena SDP-a obilježile Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama