U restoranu “Dukat” jučer je održana završna konferencija projekta “Zaželi- Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje – faza III”.

Prijavitelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za socijalni rad Nova Gradiška, Općina Davor, Općina Dragalić i Općina Vrbje.

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška ovim je projektom osiguralo nova radna mjesta nezapolenim osobama s područja 3 općine, te stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrpština. – ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, Dario Pauković

U sklopu projekta “Program zapošljavanja žena” zaposleno je  30 teže zapošljivih žena s područja općina Davor, Dragalić i Vrbje,

Projekt je trajao 8 mjeseci tijekom kojih je 30 teže zapošljivih žena će pružalo pomoć i podršku starijim i /ili nemoćnim osobama, za sveukupno 180 krajnjih korisnika.

Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje faza III financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i ukupna vrijednost Projekta iznosi 196.854,47 Eura.

Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Ovim projektom se nastavlja smjer dosadašnjeg djelovanja prijavitelja Hrvatskog crvenog križa – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška u socijalnom i društvenom području.

Komentari
Prethodni članakTisuće djece i mladih u Rijeci sudjeluje na Državnoj završnici Sportskih igara mladih
Sljedeći članakMinistar Fuchs u Novoj Gradiški: Milijunska šteta u Brodsko posavskoj županiji od nevremena