Danas 29. prosinca u Novoj Gradiški, odigranim 5. kolom, završeno je Finale kadetskih liga RH za 2012. godinu u muškoj konkurenciji. Nakon ukupno odigranih 15 mečeva i 60 pojedinačnih partija, konačno su se doznale i one tri najbolje ekipe kadeta.

Kadetski prvak Republike Hrvatske u muškoj konkurenciji je ŠŠK Konaki iz Novog Virja. Ova hrabra ekipa osvojila je maksimalni broj meč bodova. Odmah nakon njih je ekipa kadeta ŠK Junior iz Rijeke sa samo jednim porazom. Treća je ekipa HAŠK Mladost iz Zagreba koja je u posljednjem 5. kolu odigrala neriješeno s domaćinima iz ŠK Strmac te time zadržala treće mjesto.

 

Dodijeljene su i medalje trojici najboljih igrača po pločama. Izdvojit ćemo prema bodovima i one najbolje igrače na svakoj ploči. To su: Danijel Paleka (ŠK Casper, Zadar) s osvojena 4 boda na 1. ploči, Danijel Paleka (ŠK Casper, Zadar) s osvojena 4 boda na 1. ploči nakon odigranih 5 partija, Marko Sokač (ŠŠK Konaki, Novo Virje) s maksimalno osvojenih 5 bodova u 5 partija na 2. ploči, Mihovil Vučić (ŠŠK Konaki, Novo Virje) s osvojenih 4,5 bodova na 3. ploči te na 4. ploči Teo Tomulić (ŠK Junior, Rijeka) s također osvojenih 4,5 bodova.

 

Osvajanjem 4. mjesta, ŠK Strmac osigurao je svoj nastup na sljedećem Finalu kadetskih liga za 2013. godinu, kao jedan od predstavnika šahovskih ekipa iz Slavonije. Još jednom valja istaći uspješno suđenje bez ijedne intervencije glavnog sudca Zdravka Birovljevića kojem je pomagao sudac Petar Radosavljević. Iako je veliki dio natjecanja iza nas, već sada sjajnoj organizaciji novogradiških domaćina možemo dati čistu peticu. Ne može se ne primijetiti kako je i interes medija naglo porastao današnjim danom, uz prisustvo televizijskih kamera.

 

Konačni poredak nakon 5. kola – kadeti

1. ŠŠK Konaki, Novo Virje 5 kola 10 meč boda 13,5 bodova
2. ŠK Junior, Rijeka 5 8 14,5
3. HAŠK Mladost, Zagreb 5 5 11,0
4. ŠK Strmac, Nova Gradiška 5 3 8,0
5. ŠK Casper, Zadar 5 2 7,5
6. ŠK Sveti Vid, Klis 5 2 5,5

Autor: Zorislav Knežević

 

Komentari
Prethodni članak“Svim na Zemlji mir veselje”
Sljedeći članakJubilarni 20. Memorijal “Cvitković – Vukšić”