Kroz projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“, UP.02.1.1.06.0002 osposobljeno je 5 korisnika za računalnog operatera. Ova formalna edukacija koja će se našim korisnicima upisati u radnu knjižicu provodila se 4 mjeseca u Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška, te su korisnici stekli znanja:

1. Osnove rada osobnog računala i operativni sustav Windows
2. MS Word-pisanje i obrada teksta
3. MS Excel- osnove programa za tablično računanje
4. MS PowerPoint – izrada prezentacija
5. Internet i rad na mreži

Edukacija se izvodila konzultativno-instruktivnom metodom, koja se sastojala od 24 sata teorijske nastave i 106 sati vježbi koje su se održale sa cijelom skupinom, te još 10 sati individualnih konzultacija koje su iskoristili za rad s predavačem u računalnoj učionici.

– Čestitamo našim korisnicima koji su zaslužili svoje Uvjerenje o osposobljenosti za računalnog operatera, nadamo se da će im ova edukacija koristiti i povećati njihovu zapošljivost. Zahvaljujemo se i Pučkom otvorenom učilištu AMC Nova Gradiška na pruženim znanjima! – poručuju iz Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Podsjetimo, u sklopu otvorenog poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt „Pružanje podrške marginaliziranim skupinama za uključivanje na tržište rada“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u 100% iznosu od 795.670,00 kn. Projekt je s provedbom započeo 1. rujna 2018. godine i trajat će 18 mjeseci. Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, Udrugom slijepih Nova Gradiška, Udrugom gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B će kroz ovaj projekt na našem području ponuditi posebno dizajnirane programe koji će utjecati na smanjenje nezaposlenosti marginaliziranih skupina društva. Projekt teži pružanju specijalno dizajniranih programa obrazovanja usmjerenih jačanju ljudskih potencijala u nerazvijenim područjima i smanjenju socijalne isključenost ranjivih skupina. Specifični cilj projekta je osnaživanje 7 osoba s invaliditetom i 13 dugotrajno nezaposlenih, mladih i žena kroz program formalnog i neformalnog obrazovanja za olakšani pristup tržištu rada.

Izvor/foto: Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakTraži se najbolji radnik u Hrvatskoj! Nagrada 100.000 kuna
Sljedeći članakUdruga umirovljenika iz Rešetara: Pravi primjer kako dobro provoditi „zlatne godine”