Iz POU MAR-a najavljuju gostujući program festival u novogradiškom kinu:
• ČETVRTAK, 12. 11. U 19, 30 – OTAC
• SUBOTA, 14. 11. U 17,00 – JAKO, JAKO DALEKO
• SUBOTA, 14. 11. U 19, 30- UNDINE

Dođite i budite dio ZFF-ove publike u našem gradu! Ulaz na sve projekcije u sklopu programa je besplatan!
*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

O filmovima:
Otac – ČETVRTAK, 12. 11. U 19, 30

Otac, najnoviji film Srdana Golubovića, kojim ćemo otvoriti ovogodišnji festival, a koji se prikazuje izvan konkurencije, u veljači je premijerno prikazan u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija. Veliki uspjeh filma nastavljen je i ovog ljeta u Puli, gdje je osvojio nagradu publike, postavši prvi film u povijesti Pulskog filmskog festivala kojem je publika dala prosječnu ocjenu 5,00. U naslovnoj ulozi filma, koji kritika naziva „balkanskim Paris, Texasom“, impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, uvjerljivo utjelovivši očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega
doba.

Undine – SUBOTA, 14. 11. U 19, 30

Moderna bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. U najnovijem ostvarenju popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda (Barbara, Feniks, Tranzit), Undine (Paula Beer) je povjesničarka i urbana mlada žena, zaposlena u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje. Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, gdje je Paula Beer nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolju glumicu.

Jako, jako daleko – SUBOTA, 14. 11. U 17,00

U svoj putni kovčežić ZFF je spremio ponešto za najmlađe filmofile, naslov Jako jako daleko iz programa festivala KinoKino. Jedanaestogodišnji Ben i njegova obitelj moraju se preseliti u obližnji grad jer će otvorena jama uskoro progutati njihovo selo. Iako se isprva raduje životu u velikom gradu, Bena dočekuje gorko razočaranje. Kolege u novoj školi ga izbjegavaju i on ne zna kako se uklopiti. A nedostaje mu i status nogometne face koji je imao u rodnom gradu. Kada upozna Tariqa, sirijskog izbjeglicu, Ben ga isprva smatra svojim suparnikom, no njih dvojica uskoro otkrivaju da imaju više zajedničkog nego što su mislili. Winkenstette njemačka je scenaristica i redateljica, a Jako jako daleko njezin je dugometražni film. Film je premijerno prikazan na čak 27 međunarodnih filmskih festivala, na kojima je osvojio i nekoliko nagrada.

Komentari