Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška s prvim danom nove 2013. godine započela je s provedbom projekta “Vježbe komuniciranja”. Projekt je podržan od strane Zaklade “Slagalica”, podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u sklopu programa “Društveni kapital zajednice”.

Kroz projektne aktivnosti koje će se provoditi do kraja tekuće godine na području cijele Brodsko-posavske županije, a uključivat će radionice u osnovnim i srednjim školama na temu komunikacije s osobama oštećena sluha, tečaj znakovnog jezika za predstavnike javnih institucija, kreativne likovne i fotografske radionice, te putujuću izložbu nastalih radova, namjeravaju povećati osjetljivost lokalne zajednice na probleme osoba s manje mogućnosti.

Ciljevi provođenja ovog projekta su: pružanje kreativnog razvoja, intelektualnog poticaja i ispunjenog sadržaja kroz kreativne radionice; uključivanje u aktivno građanstvo i volonterstvo osoba s manje mogućnosti; razbijanje predrasuda i povećanje tolerancije članova zajednice; uključivanje većeg broja volontera u rad udruga civilnog društva, te prije svega osvještavanje lokane zajednice (Brodsko-posavske županije) o postojanju različitosti, postojanju komunikacijskih barijera i mogućnostima uključivanja u aktivno građanstvo.

Nadaju se da će ih postići kroz informiranje i educiranje šire društvene zajednice Brodsko-posavske županije o alternativnim oblicima komunikacije kroz znakovni jezik i gestu. Također pozivaju na suradnju sve zainteresirane građane koji se volonterski žele uključiti u provođenje ovog projekta, te napominju da će o detaljima provedbe aktivnosti javnost biti pravovremeno obaviještena.

Autor: Nikolina Jureković

Komentari
Prethodni članak7. kolo BIBL lige – KK Đuro Đaković ugošćuje Levski iz Sofije
Sljedeći članakGvozdansko-mjesto junaštva i pobjeda