Udruga hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela, organizirala je na uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, lijepi susret pjesme i plesa, tradicije i običaja, pod nazivom „Veliko je sad veselje“. Posjetitelje susreta, održanog u novokapelačkom Hrvatskom domu, pozdravila je Ankica Glivetić, predsjednica Matice umirovljenika Brodsko-posavske županije, koja je i predsjednica Udruge hrvatskih umirovljenika novokapelačke općine.

Izmjenjivale su se folklorne i pjevačke skupine. Udruga umirovljenika grada Nova Gradiška predstavila se spletovima slavonskih pjesama i plesova. Udruga „Bijela golubica“ iz Vukovara, koja njeguje   tradiciju i običaje svog grada i kraja iz doba baroka te starogradske pjesme, izvela je pet pjesama u prekrasnim i originalnim baroknim haljinama.

Muška pjevačka skupina „Starotopoljani“ iz Starog Topolja također se predstavila izvornim pjesmama iz Slavonije i „Pjesmom Staropoljana“. Iz KUD-a  „Druga mladost“ Matice umirovljenika Slavonskog Broda, u Novu Kapelu su stigle muška i ženska pjevačka skupina te folklorna skupina s tamburašima. Izveli su izvorne pjesme, zatim splet slavonskih pjesama i plesova te jedan šaljivi, pučki „skeč“.

Program je bio lijep, raznovrstan i svečan, baš kao i naziv susreta te lijepe i stare uskrsne pjesme „Veliko je sad veselje“. Nakon završetka, umirovljenici su nastavili druženje uz tamburaše, u pravom šokačkom ugođaju.

Autor: Tekst/slike: Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakHDSSB predstavio kandidate za izbore
Sljedeći članakUskrs uz tamburu, konjske zaprege i lijepe snaše (photo)