Tomislav Šimić vlasnik limarsko-bravarskog obrta „LIM-MONT“ iz Cernika, dobio je priznanje – PLAKETU ZLATNE RUKE S PISANIM PRIZNANJEM, koje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje uspješnim, uglednim i časnim obrtnicima za izuzetna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva i malog poduzetništva.

Limarsko bravarska radnja „LIM-MONT“ je osnovana 1984 godine. Iako na samom početku odmah je krenula sa tri djelatnika da bi danas zapošljavala 14 djelatnika. S obzirom na recesiju i sve pojave koje prate istu, u ovoj obrtničkoj radionici   i u ovom obrtu ni jedan djelatnik nije dobio otkaz a sve obaveze prema djelatnicima i državi su plaćene na vrijeme.

U proizvodnom programu imaju razne proizvode limarskih pokrova, samouklapajući krovni, fasadni i stropni lim,trapezni krovni lim, tipske kontejnere namjenjene sakupljanju otpada u tvornicama, trgovačkim centrima, stambenim zgradama,
građevinsku limariju (snjegobrani, oluci, cijevi…) i najnovivji proizvod – crijep ploče.

Velikim financijskim ulaganjima, nabavkom strojeva i uvođenjem novih tehnologija počinje sa proizvodnjom novog proizvoda – crijep ploče (lim u obliku crijepa) , koji je danas sve više zastupljen u graditeljstvu, zbog niza boljih karakteristika u odnosu na klasični crijep i ostala pokrovna rješenja.
Glavne odlike crijep ploča su postojanost i izdržljivost. Također treba naglasiti i njihovu brzinu montiranja te uz kvalitetnu izvedbu i odličnu zvučnu izolaciju, crijep ploče uz čvrstoću, imaju i visoku otpornost na vjetrove.

Postigao je i značajan doprinos na unapređenju strukovnog obrazovanja kroz poduku naučnika limarske-bravarske struke. Od osnivanja obrta pa do danas kroz njegovu radionicu obučilo se preko 20 naučnika od kojih je veći dio ostao raditi u njegovoj radionici a nekolicina ih je polagalo majstorski ispit te otvorilo svoje obrtničke radionice.

S obzirom da je svoj cijeli radni vijek posvetio limarskoj djelatnosti, unapređivao poslovanje, uvodio nove tehnologije u poslovanje, u obrt je uveo i svoju obitelj.Njegovi sinovi od malih nogu bili prisutni u obrtu i obrtničkoj radionici i taj obrt su izabrali kao životno opredjeljenje.Jedan sin je ostao u obiteljskoj radionici a drugi sin otvorio je svoj vlastiti obrt i danas je uspješan majstor.

Posebno treba istaknuti njegov rad u obrtničkim asocijacijama.Kao mlad obrtnik uključio se u rad Udruženja obrtnika. Bio je član tijela upravljanja Zanatsko štedno kreditne zadruge i Obrtničko nabavno prodajne zadruge.Član je Upravnog odbora Udruženja obrtnika a uključen je u rad cehova u Obrtničkoj komori Brodsko-posavske županije Slavonski Brod.Za svoj rad u obrtničkim institucijama na lokalnoj razini dobio je niz priznanja.

Svojim radom dao je izniman doprinos u promidžbi obrtništva i razvoju i unapređenju obrtničkih institucija na lokalnoj razini.

Od samih početaka uključen je u rad jedinica lokalne uprave te kao član općinskih tijela aktivno sudjeluje u svim aktivnostima u cilju poboljšanja uvjeta poslovanja obrtnika na području grada Nove Gradiške a posebno svoje općine Cernik.

Puno  radnog i slobodnog vremena posvetio je za bolju budućnost obrtništva, za stvaranje boljih uvjeta poslovanja i djelovanja naših obrtnika. Taj rad je dio njegovog životnog opredjeljenja i ljubavi prema obrtu, kolegama obrtnicima  i obrtničkim asocijacijama.

Upravo zato što je postigao iznimne poslovne rezultate i unaprijedio poslovanje u obrtu uvođenjem novih tehnologija te postigao visoku razinu kvalitete usluga i proizvoda, za  rad na obrazovanju obrtničkih kadrova i za dugogodišnji  rad u  obrtničkim asocijacijama, smatramo da je  prestižno priznanj Hrvatske obrtničke komore Plaketa Zaltne ruke došla u prave ruke.

Autor: Marko Šimić

Komentari
Prethodni članakOdržana druga Banjalučka večer u Okučanima
Sljedeći članak“Šuma okom šumara”