U srijedu 28. veljače 2024. godine u prostorima Auto kluba Nova Gradiška održana je prva od radionica u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. Cilj radionice je povećanje brzine i kvalitete odaziva hitnih službi, smanjenje broja poginulih u prometu te brža reakcija za pružanje pomoći ozlijeđenim osobama.

Uz predavanje o posljedicama prometnih nezgoda, svi sudionici su sudjelovali u vježbi komunikacije sa stručnim službama te naučili postupke osnovnog održavanja života, samostalno i uz upotrebu uređaja AVD (automatskog vanjskog defibrilatora).

Uz znanje koje su stekli na radionici, svim sudionicima je podijeljena i sigurnosna oprema u vidu reflektirajućih oznaka i sigurnosnih prsluka, kojima će se povećati njihova vidljivost, a time i sigurnost u prometu.

Radionica je održana u sklopu projekta „Reci: ŽELIM!“, koji je sufinanciran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Djelatnici Auto kluba Nova Gradiška pozivaju sve građane da prate vijesti i uključe se u daljnje aktivnosti ovog projekta.

Komentari
Prethodni članakU Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Novoj Kapeli održana javna tribina “Nasilje nije hrabrost”
Sljedeći članakOdržan koncert “Tragom OLIVERA” u Osijeku