Oliver Dragojević, kao istaknuti hrvatski pjevač i instrumentalist, ostavio je dubok trag na glazbenoj sceni svojom nevjerojatnom karizmom i talentom. Njegova glazba obilježila je generacije, a njegov doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi i dalmatinskoj šansoni neizmjerno je važan.

Sa svojim nevjerojatnim radom, Oliver je obogatio glazbenu scenu ne samo u Hrvatskoj, već i diljem svijeta. Iza sebe ima brojne uspješnice, velik broj snimljenih albuma, razne nagrade i nastupe u Australiji, Engleskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Iza sebe je ostavio niz nezaboravnih hitova poput “Molitva za Magdalenu”, “Oprosti mi pape”, “Vjeruj u ljubav”, “Skalinada” i “Malinkonija”. Ovi klasici ne samo da su obilježili njegovu karijeru, već su postali i neizostavni dio hrvatske glazbene baštine.

Oliverova glazba i dalje ostaje nezaboravna, dodirujući srca diljem svijeta i ostavljajući trajni utjecaj na buduće generacije. Sa željom da se očuva predivno glazbeno nasljeđe koje je Oliver Dragojević ostavio iza sebe, organiziran je jedinstveni glazbeni projekt nazvan “Tragom Olivera” s autorom i producentom Damirom Osredečki. Jedan u nizu koncerata održan je sinoć i u Osijeku, u Dvorani Gradski vrt. Na scenu su izašli brojni izvođači poput – Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dino Petrić, Cambi i drugi. Velik broj ljudi okupio se u dvorani, dokazavši svojim prisustvom da će Oliverova glazba zauvijek biti u našim srcima.

Komentari
Prethodni članakRadionica Auto kluba Nova Gradiška i Zavoda za hitnu medicinu BPŽ
Sljedeći članakUčenici Industrijsko obrtničke škole pripremali delicije s vrhunskim kuharom Zlatkom Sedlanićem