U Ulici slavonskih graničara 7 u Novoj Gradiški sinoć je otvoren jedinstven prodajni prstor. tzv. Slavonski dućan u kojem ćete odsada moći kupiti sve proizvode domaćih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Zajednica je to proizvođača novogradiškog kraja kojoj su osnivači Grad Nova Gradiška i općine Cernik, Nova Kapela, Okučani, Davor, Rešetari i Staro Petrovo Selo. Kako ističe upravitelj zadruge Milan Rosić izloženi su prvenstveno proizvodi novogradiškog kraja:

Od suhog mesa, vina, rakija, likera, tjestenina, drvenarije, ručnog rada, opančarskih proizvoda, reklji iz Đakova te korpi iz Sisačko moslavačke županije. Priča je ovo koja se “kuha” već druže vrijeme, stoga smo iznimno sretni što smo uspjeli osnovati Zadrugu i otvoriti Slavonski dućan. Vjerujem da će ove naše prekrasne domaće proizvode doći pogledati i kupiti ne samo naši sugrađani, posjetitelji, već i članovi kulturno umjetničkih društava i udruga.

Planova imamo puno, organizirat ćemo ispred prostora organizirati radionice i prezentacije te omogućiti našim izlagačima da prezentiraju svoje proizvode. Željeli smo omogućiti našim izlagačima da svoje proizvode ne prodaju više na “kućnom pragu”, već da se sve to izloži u ovom jedinstvenom prodajnom prostoru. Planiramo ići i na sajmove i tako omogućiti našim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode. Pravit ćemo i specifične poklon pakete s našim domaćim, autohtonim eko proizvodima koji će, vjerujem, biti prigodan poklon i za naše tvrtke, sve sugrađane posjetitelje. Obilazeći naša brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva diljem novogradiškog kraja primijetio sam da su ljudi dosta razočarani jer im je teško plasirati proizvode. Ovo im je nova prilika za početak i mogućnost zarade, a svime ovime što radimo promoviramo i turističku tradiciju našeg kraja te čuvamo tradiciju.

Svesrdnu podršku inicijativi otvaranja Slavonskog dućana u Novoj Gradiški dao je Grad Nova Gradiška i općine:

– Ovo je priča o domaćem, autohtonom proizvodu, priča koja ima svoju povijest i cilj i koja će, vjerujem, pomoći svim našim izlagačima da prezentiraju i prodaju svoje proizvde i na kraju, žive od svoga rada. Ovo je priča koja povezuje Grad Novu Gradišku, općine, sve nas i stoga je treba podržati – istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

Svojim dolaskom i sudjelovanjem, potporu otvaranju Slavonskog dućana dali su i predsjednik Zadruge, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, načelnici Općina Staro Petrovo Selo i Nova Kapela Nikola Denis i Ivan Šmit, predsjednica Općinskog vijeća Rešetara Milka Perković, zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina te direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakProveden još jedan Erasmus + program / foto i video
Sljedeći članakObilježen 22. Dan narcisa: Žene, brinite o svom zdravlju