Karcinom ne poznaje dob, spol, rasu, dubinu džepa… jer danak u zdravlju, na žalost, još uvijek prečesto i u životima uzima podjednako među svima. Ma koliko znali o bolesti koja je sa svojih tisuću lica najčešći uzrok smrti na svijetu, znanstvenici su još uvijek daleko od univerzalnog lijeka.

Članice novogradiške podružnice Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović i ove godine odlučile su se pridružiti današnjoj humanitarnoj akciji “Dan narcisa” koja ima za cilj upozoriti i podići svijest žena na rano dijagnosticiranje i otkrivanje raka dojke.

Tijekom prijepodneva u središnjoj gradskoj ulici dijelile su našim sugrađankama narcise i promotivne materijale kako bi ih upozorile na potrebu prevencije:

U Hrvatskoj od ovog najčešćeg raka u žena godišnje oboli gotovo 2.600, a umre više od 1.000 žena. Ove poražavajuće brojke dodatni su razlog za organizaciju što većeg broja javnozdravstvenih akcija kojima je cilj educirati žene o važnosti redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda, ali i oboljelim ženama pružiti snagu i svu potrebnu potporu u borbi protiv raka dojke.

Poruka koja je poslana svim ženama s 22.-og Dana narcisa, #BudiNARCISa jednom godišnje i brini o svojem zdravlju tijekom cijele godine – kaže Tereza Grgić, predsjednica novogradiške podružnice Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOtvoren “Slavonski dućan”: Na jednom mjestu svi proizvođači novogradiškog kraja / foto
Sljedeći članakGradski odbor HDZ-a Nova Gradiška: Maslinove grančice za sugrađane / foto