U prostorijama vijećnice u Starom Petrovom Selu održan je sastanak na temu potpisanog Sporazuma o provođenju katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području općine Staro Petrovo Selo (oko 1020 ha), čime je aktivnost i službeno započela.

Na sastanku su sudjelovali načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis; glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić; pročelnik Područnog ureda za katastar Slavonski Brod, Ivica Stipetić; predstavnik Brodsko-posavske županije i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, Željko Burazović; voditelj Odjela za katastar nekretnina Nova Gradiška, Mladen Lalić; te direktor tvrtke Geodist d.o.o., Tomislav Stipetić.

-“Ovo je jedna velika investicija. Radi se o katastarskoj izmjeri građevinskog djela katastarske općine Staro Petrovo Selo što nam je bitno iz više razloga. Izradom katastra nekretnina sredit ćemo stanje na terenu na kvalitetniji i moderniji način, uspostavit ćemo novu izmjeru, dobiti nove površine, ali ovo je i prilika da se riješe moguća pitanja i problemi kako za Općinu SPS, tako i za sve žitelje kako bismo dobili čisto stanje.” – naveo je načelnik Nikola Denis

Državna geodetska uprava niz godina provodi katastarske izmjere na području Brodsko-posavske županije, a sada su se stvorile sve okolnosti da se ova značajna investicija provede i ovdje. Radi se o investiciji Državne geodetske uprave financirane iz Državnog proračuna od 5.500.000,00 kuna ili oko 733.000 eura. Izvršitelj radova je Geoprom d.o.o., a nadzor Državna geodetska uprava i Geodist d.o.o.

Iz Državne geodetske uprave pozvali su mještane da budu aktivni i sudjeluju u postupku kako bi geodeti lakše odradili svoj posao. Geodeti će pružiti stručnu pomoć strankama i sva pojašnjenja, no oni moraju sudjelovati i pokazati svoje parcele.

-“Ovo je odlična prilika da mještani besplatno raščiste neka svoja povijesna stanja, da braća i sestre podjele, provedu se ostavinska rješenja, riješe se neki dugogodišnji sporovi među ljudima koji se događaju, a gdje ljudi troše velike novce na različitim sudskim postupcima. Ovaj poziv se odnosi ne samo na mještane, već na Općinu SPS, javna poduzeća i sve one koji imaju imovinu na ovom području da se aktivno uključe i iskoriste katastarsku izmjeru da bi se evidentiralo stvarno stanje na terenu”. – istaknuo je ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić

Komentari
Prethodni članakSanja Šimić: Čitajući slikovnice učimo važne životne lekcije
Sljedeći članakOdržan okrugli stol o utjecaju pandemije Covida-19 na obrtništvo