Sanja Šimić pjesnikinja je i kreativka iz Nove Gradiške koja je prošle godine odlučila zakoračiti u poduzetničke vode te je pokrenula vlastitu nakladu pod nazivom “Šlovarca”. Želja joj je bila stvarati književna djela za najmlađe. Poeziju je počela pisati rano, još u osnovnoj školi, a svoj talent i ljubav prema književnosti sada je odlučila usmjeriti na edukaciju najmlađih kroz živopisne i kreativne slikovnice.

Gotovo dvadeset godina radila je u prosvjeti kao prof. povijesti i sociologije. Taj posao, kaže, bio je lijep, uvijek na izvoru mladosti, ali osjećala je da joj je potrebno još nešto. “Okolnosti su bile takve da sam ostala bez satnice i to mi je bio znak da moram krenuti dalje.” – kaže. “Moj život je uvijek bio pun mijena. Nisam imala stalan posao i sigurnost, tako da mi ova odluka zapravo nije bila iznenađenje. Svaki dan je drugačiji, svaki dan je borba. Ali moramo nešto napraviti od onoga što imamo. Željela sam raditi ono što najbolje znam, a to je pisati.” – naglašava.

Naziv “Šlovarca” asocira na riječ slovarica, u ovom slučaju, pogrešno napisana. “Glavna misao bila je da dok radimo, čitamo i stvaramo ne može sve biti besprijekorno i točno, a na to me potaknuo i moj sin koji je tada učio pisati i čitati, uvijek je nedostajalo koje slovo. Shvatila sam da je to u redu, da se ne trebamo ljutiti ako nam nešto ne krene od prve i da je u redu pogriješiti dok radimo.” – pojasnila je.

U okviru naklade objavila je svoju prvu slikovnicu za djecu pod nazivom „Muzikalni rep”.

Slikovnica sadrži dvanaest humorističnih pjesama o životinjama u neobičnim zgodama te njihovom mjestu u našim životima, ljubavi koju im dajemo i dobivamo natrag. “Za naziv sam se odlučila prema stihovima o mački koju u stopu prate note jer žele zajedno stvarati melodiju za djecu.” – istaknula je Sanja.

Ovom slikovnicom htjela je naglasiti kako je glazba važna u našim životima: “Isto tako, u redu je truditi se, pogriješiti, zakasniti, osjećati, maštati. Uz to, stavila sam naglasak i na brigu za životinje i svijet koji nas okružuje.” – podsjeća autorica. “Htjela sam i da slikovnica bude interaktivna. Da se može crtati, pjevati, recitirati, napraviti igrokaz. Danijela Šmuljić Matošević, profesorica glazbene kulture nekoliko pjesama je i uglazbila koje smo predstavile na radionicama za djecu.”

Slikovnica „Muzikalni rep” svoje mjesto našla je u knjižnicama diljem Hrvatske, knjižarama Hoću knjigu, na web shopu Superknjižara, a uskoro bi trebala izaći i u e-izdanju.Nakon Muzikalnog repa, u planu je i bojanka za nešto mlađe generacije.

“Važno je čitati da možemo uobličiti maštu koju imamo u sebi, da se znamo izraziti. To je posebno važno njegovati od malih nogu. A svatko tko u sebi ima kreativnost, treba ju izraziti. Ako je nešto u nama, trebamo u tome ustrajati. Ja nisam mogla prestati pisati i nastavit ću i dalje.” – naglašava Sanja.

Komentari
Prethodni članakUređuju se prostorije Nogometnog kluba „Slavonija” Bodovaljci
Sljedeći članakOpćina Staro Petrovo Selo – kreće katastarska izmjera i izrada katastra nekretnina