Nevrijeme, poplave, prometne nesreće, požari… sve su to situacije u kojima na teren izlaze naši dečki, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Uvijek spremni, uvijek tu. Ne pitaju kome i u koje doba, na prvu dojavu izlaze na teren i reagiraju.

Rekao bi netko, to je posao. Jest posao, ali treba ga odraditi profesionalno, spasiti život, pomoći.

U lancu onih kojih pomažu, policiju, hitnu medicinsku pomoć su i pripadnici novogradiške Javne vatrogasne postrojbe.

Nažalost, u posljednjih tjedan dana na širem novogradiškom području svjedoci smo nekoliko situacija i stravičnih događanja u kojima su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe reagirali brzo, profesionalno, onako kako nalažu pravila struke.

Protekla nedjelja stravična prometna nesreća na čvoru kod Novske, u petak ponovno prometna nesreća na autocesti kod Novske u kojoj je živote izgubilo dvoje djece, poplave s kojima smo se suočavali proteklih dana… Kao da su se „crni oblaci” nadvili ovih dana nad ovim našim krajem…

Neke smo zabilježili, neke ne, no i ovim člankom želimo ukazati na ove samozatajne dečke koji su svoj posao odradili i pomogli.

Ne žele puno pričati, njima je, kažu, najbitnije pomoći jer svoj posao rade s ljubavlju, nesebičnošću i humanošću. Stoga im, u ime svih nas, želimo izreći makar i ovim putem, jedno veliko hvala.

Na priloženim fotografijama koje prenosimo s njihove službene fb stranice možete vidjeti samo dio njihovih intervencija u proteklom tjednu, ali i dio prijašnjih intervencija.

 

 

Komentari
Prethodni članakOčekuju se visoke temperature i obaranje rekorda
Sljedeći članakBuran vikend: Pilo se, vozilo, a bome i tuklo… Samo u nedjelju nekoliko tučnjava na novogradiškom području