Dana 7. lipnja, oko 18 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, kontrolirajući promet u Novoj Gradiški, za upravljačem vozila su uhvatili alkoholiziranog 36-godišnjaka kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,4 promila te da vozilom upravlja dok je na snazi izrečena mu zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Isti dan, oko 22.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, u Gornjim Bogićevcima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao nesavjesni 49-godišnji vozač, a kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2.5 promila te da vozilom upravlja bez važeće vozačke dozvole.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu, (8. lipnja) u Slavonskom Brodu, oko 23.30 sati, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnjak, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,1 promila. Policajci su također utvrdili da 51-godišnjak upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (9.lipnja), nadzirući promet u Novoj Gradiški, oko 3.30 sati, zaustavili su 25-godišnjeg vozača osobnog automobila kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,7 promila, a koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi alkoholizirani vozači su odmah isključeni iz prometa i zadržani u policijskim postajama do otriježnjenja, a policajci protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG REMEĆENJA JAVNOG REDA I MIRA

Tijekom vikenda u Slavonskom Brodu i Novog Gradiški policijski službenici su sedam puta intervenirali, povodom remećenja javnog reda i mira. U nedjelju (9.lipnja), oko 00.40 sati, javni red i mir narušavali su 20-godišnjak i 24-godišnjak koji su prvo verbalno, a zatim i fizički ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški napali 18-godišnjaka. Također u nedjelju, oko 5.15 sati, u Novoj Gradiški, na ulici su tučnjavom javni red i mir narušavali alkoholizirani 19-godišnjak, 40-godišnjak, 24-godišnjak i 20-godišnjak. Isti dan, u Godinjaku, oko 17.50 sati, javni red i mir svađom i tučnjavom remetili su 49-godišnjak i 25-godišnjak na način da je 49-godišnjak prvo verbalno, a zatim i fizički napao 23-godišnjakinju, a zatim je 25-godišnjak fizički napao 49-godišnjaka. Policija protiv svih prekršitelja podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Komentari