Prošloga vikenda Novogradiščani na čelu s gradonačelnikom Grada Nova Gradiška, Vinkom Grgićem uputili su se u Makedoniju kako sudjelovali na 10. međunarodnom malonogometnom turniru Toše Proeski, koji se već tradicionalno tri dana održava u Skopju.

Ono što je povezalo Makedoniju i Novu Gradišku tragična je smrt pjevača Tošeta Proeskog, u čiju čast se ovaj turnir i organizira.

Na malonogometnom turniru osim Novogradiščana sudjelovalo je 8 momčadi uključujući ekipe iz Grčke, Albanije i Makedonije, koje su se žustro borile kako bi osvojile ovaj turnir posebnog karaktera i značaja.

Svečano otvorenje održano je 19. siječnja gdje je sve prisutne pozdravio načelnik Opštine Karpoš, Stefan Bogoev, koji je ekipama poželjeo sreću u natjecanju, a ujedno je i otvorio deseti po redu malonogometni turnir.

Završnica je održana sljedećeg dana, a snage su odmjerile najjače ekipe. Upravo među njima našli su se i naši Novogradiščani, koji su u finalnoj utakmici pobijedili albanski grad Korce s rezultatom 8:3 i tako su ponijeli titulu pobjednika.

Nova Gradiška Grad je sporta i velikih sportaša, a dokaz tome je i to što je najboljim igračem proglašen Kristijan Jakić, dok je pehar za najboljeg strijelaca ponijeo Niko Jović.

Osim sportskih aktivnosti, boravak u Makedoniji, gradonačelnik Grgić iskoristio je i za sastanke sa Stefanom Bogoev, kako bi razgovarao o oblicima suradnje lokalne samouprave Opštine Karpoš i Nove Gradiške u području obrazovanja, kulture, turizma i sporta. Ujedno su razgovarali o trenutnim problemima u obje općine, a gradonačelnik Grgić je kazao kako je hrvatska na vrlo učinkovit način riješila otpad i javnu higijenu.

Upućujemo čestitke našim malonogometašima i puno uspjeha im želimo u sezoni na otvorenome, neka nam ovakve fantastične vijesti dolaze i s velikih travnjaka.

 

 

Komentari
Prethodni članakDavor Vlaović: Odlagalište u općini Davor je trebalo poslužiti za sanaciju divljih odlagališta, a ne da se dovozi otpad iz drugih krajeva Hrvatske
Sljedeći članakMlada Novogradiščanka pokazala veliki talent