Od danas zaboravite na sva pravila, sve političke igre i funkcije i zakoračite u peto godišnje doba. Mačkare su stigle u grad i točno u podne nenasilno preuzele vlast! U organizaciji novogradiškog Društva naša djeca, dječjih vrtića i gradskih osnovnih škola, pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška, Pokladni dani 2012.godine, tradicionalno su počeli dječjom pokladnom povorkom

Strašila, hobotnice, morske sirene, štrumfovi, poznati  i nepoznati  strip junaci, borci za pravdu, predvođeni dječjom pokladnom gradonačelnicom, preuzevši ključeve grada, obvezali su se, u skladu s karnevalskim kanonima, obnašati vlast naredna tri dana. Male i velike mačkare pozdravila je, kostimirana, kako pravila karnevala nalažu, u ime čelništva grada, zamjenica gradonačelnika dr.Ljepša Rakas Vujčić.Ključeve grada od danas će čuvati Lara, dječja pokladna gradonačelnica, koja je, u ime, najmlađih mačkara, obećala dane ispunjene pjesmom, plesom i zabavom.U skladu sa stoljetnom tradicijom, vrijeme karnevala vrijeme je kada je sve dozvoljeno, a politika, recesija, stranačka prepucavanja i svakodnevne brige odraslih, mjesto prepuštaju neozbiljnim temama.
Nakon najmlađih i najsimpatičnijih mačkara, praćenih ponosnim pogledima roditelja, karnevalski dani čekaju i one starije.Službeni protokol POKLADNIH DANA U NOVOJ GRADIŠKI u organizaciji karnevalske udruge Malčanske mačkare i članova Društva za športsku rekreaciju Tomislav, Mala, pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška,ponudit će i sutrašnju, središnju pokladnu povorku, namijenjenu svima željnima dobre zabave.Organizatori vas očekuju već od 13 sati, bilo da ste se službeno prijavili ili ne. Stoga, želite li na trenutak postati netko drugi i javno progovoriti o onome o čemu, inače šutite, idealna prilika je tu, karneval je samo jednom  u godini. Velike mačkare čekaju vas sutra  u središtu grada od 16 sati!O onome što će uslijediti na završnoj fešti u Maloj, iz pristojnosti, nećemo govoriti.Ionkao ćete sve pikanterije moći pročitati u NOVOGRADIŠKOM BLEBETALU!!! I, upamtite, ako vas tamo ne prozovu, kao da ništa niste napravili!!!

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članak5. sjednica Lokalnog vijeća za razvoj zajednice – Okučani
Sljedeći članak4. susret tamburaških orekestara u Cerniku