Uobičajene ljetne gužve na morskim plažama i turističkim središtima, odnedavno možete zamijeniti za ljetovanje u tišini i miru samostanske sobe. Jedna takva prilika pruža nam se u susjednom Cerniku, u Samostanu svetog Petra apostola.

Objavila je to  katolička platforma Monestays, a možete doći pojedinačno ili u grupi. Ne trebate biti vjernik, na raspolaganju vam stoji, ističu u samostanu, sedam dvokrevetnih i jedna jednokrevetna soba s kupaonicama u kojima se možete odmarati za 165 kuna po danu.

– Samostan, uz smještaj nudi i posebne sadržaje, svete mise, duhovne obnove i razgled i uživanje u prekrasnom cerničkom krajoliku i znamenitostima. Tu je i jedinstvena samostanska knjižnica, Muzej Biblije, a imate prigodu vidjeti jedinstvene eksponate stare 2000 godine. Uz sve to, možete objedovati sa svećenicima i uživati u netaknutoj prirodi Župe koja ima sedam filijala – ističu.

Zasada platforma nudi smještaj u deset ovakvih samostana diljem Hrvatske.

U svim samostanima svi su dobrodošli, ne morate biti vjernik, a na vama je da se odlučite ukoliko preferirate ovakav tip godišnjeg odmora.

Čovjek može samo u tišini, u svojem najskrovitijem bivstvovanju, čuti Božji glas, koji ga uistinu oslobađa. Upravo godišnji odmor može ljudima pomoći da ponovno otkriju i njeguju tu prijeko potrebnu unutarnju dimenziju ljudskoga života, rekao je u srpnju 2004. papa Ivan Pavao II. tijekom Angelusa nakon povratka s odmora provedenoga u talijanskim Alpama.

Tko zna, možda će nekima od nas mir, tišina samostana i prekrasan cernički krajolik biti idealno mjesto za godišnji odmor.

U svakom slučaju, izvrsna ideja i promocija kontinentalnog dijela Hrvatske.

Foto: fb župa svetog Petra apostola

 

Komentari
Prethodni članakPrva večer 22. Moto susreta na Strmcu : danas nastavak / Foto
Sljedeći članakZBOG RADOVA KOJI SU U TIJEKU: Ulicom mogu samo pješaci i vozila dostave