Sljedeće dvije školske godine Gimnazija Nova Gradiška sudjelovat će u projektu Time to Act Green u sklopu programa Erasmus+. Škole koje sudjeluju u projektu su INS Fonts del Glorieta, Alcover, Španjolska, IIS Giuseppe Ferro, Alcamo, Sicilia, Italija, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi, Denizli, Turska i Gimnazija Nova Gradiška, Hrvatska.
Ciljevi projekta su podizanje svijesti o problemima okoliša – globalno zatopljenje, klimatske promjene, podizanje svijesti o održivosti – otpad, energija, hrana, održivi razvoj u školama – 5R – refuse, reduce, reuse, repurpose, recycle, razmjena zelene prakse među školama.
Prva mobilnost održat će se u listopadu 2023. u Španjolskoj, druga mobilnost u veljači 2024. u Novoj Gradiški, treća mobilnost u svibnju 2024. u Turskoj, a završna mobilnost u Italiji u listopadu 2024. Aktivnosti planirane na mobilnostima su razne edukacije o upravljanju otpadom, mjerenje individualne proizvodnje otpada, čišćenje okoliša, školski reciklirani vrt – upotreba plastičnog i staklenog otpada u vrtu, izrada tapeta i instalacija od plastičnog otpada, izrada kontejnera za različite vrste otpada, natjecanje Posadi sjeme, aktivnosti za poticanje štednje energije i resursa te održivosti…
Komentari
Prethodni članakBiciklistički klub Psunj održao Vinsku biciklijadu
Sljedeći članakTražiš posao? Evo tko zapošljava na području Nove Gradiške i okolice