Na prekrasno uređenom i okićenom Franjevačkom trgu jučer je započela manifestacija “Advent u Cerniku”. Jaki naleti kiše u popodnevnim satima stvarali su organizatorima i izlagačima glavobolje. Kako je manifestacija zamišljena da se odvija vani, a nebo se “otvorilo”, početak programa pomaknut i postojala je bojazan da ljudi ostanu u svojim toplim i suhim domovima.

Kiša ipak nije spriječila brojne posjetitelje da dođu zabave se i uživaju i čarima “Adventa u Cerniku”. Uz mnoštvo lampica, borova i blagdanskih dekoracija i ove godine pažnju su plijenile velike Cerničke jaslice napravljene od rolo bala. Posjetitelji su mogli uživati i u dobroj hrani i piću. Za njih su pripremljene kobasice, pogačice, kolači, kuhano vino i druge stvari.

Prvi put u Cerniku se moglo vidjeti rezbarenje i pravljenje figura od leda. Djelatnici tvrtke Ice Product iz Osijeka postavili su velike blokove leda i uz pomoć alata poput (brusilice, motorne pile, raznih dlijeta) napravili 4 prekrasne skulpture koje su, obasjane svijetlima, privlačile pažnju i znatiželju posjetitelja od onih najmanjih do najvećih.

U večernjim satima TS “Lengeri” svojim nastupom prvi su počeli tjerati kišu, a veselim pjesmama rasplesali su i dobro zagrijali sve posjetitelje.

U 21.00 na pozornicu je izašao poznati sastav “Gazde” te svojim poznatim hitovima: Ne mogu ti reći zbogom, Do dna duše, Zbogom za zbogom i drugim podigao i zagrijao atmosferu do te mjere da više nije bilo ni bitno pada li još kiša. Gazde su nastavile svirati do ponoći, a publika je ,vidno raspoložena, uživala u svakoj pjesmi.

Prvi dan “Adventa u Cerniku”, iako praćen naletima kiše, prošao je u odličnoj atmosferi, za koju su se pobrinuli već spomenuti TS “Lengeri” i “Gazde”, a zadovoljan je bio i vidno raspoloženi načelnik općine, Vitomir Žakić, pohvalivši nastupe izvođača i odaziv ljudi.

“Advent u Cerniku” nastavlja se danas, očekuje vas očekuje dobra glazba i ponuda. Face painting, vožnja kočijom, djed Božićnjak s poklonima, nastupi plesne skupine Oš “Matija Gubec”, Kulturno umjetničke udruge Cernik, HPD “Tomislav”, Gradske glazbe Nova Gradiška, a zabavu od 20.00 osigurat će Jocker band. 

Komentari
Prethodni članakUpaljena četvrta adventska svijeća: Božić nam stiže / foto
Sljedeći članakSvečano i s ponosom obilježena 28. obljetnica akcije “Šagovina 91”