Prije nego što upališ četvrtu adventsku svijeću

Ne zaboravi pomiriti se s Bogom,

kako bi ti duša bila spremna za Isusov dolazak.

Možda i ne osjećaš neku potrebu i želju za sakramentom ispovijedi,

ali prigoda je to učiniti ovih dana,

jer na rođendan se ne ide bez pripreme.

Prisjeti se samo što sve činiš

prije nego što kreneš na nečiji rođendan, napisao je fra Zvonko Benković u povodu paljenja četvrte adventske svijeće i puno toga rekao oko pravog smisla slavljenja Božića.

Novogradiščani su sinoć paljenjem čevrte adventske svijeće simbolično označili dolazak Božića, najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Posljednja svijeća simbol je ljubavi. Upravo ta četvrta svijeća upaljena je sinoć ispred župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški, a potpuno paljenje svijeća u adventskom vijencu znak je da je Božić uskoro s nama.

Riječi molitve uputio je župni vikar vlč Marko Dušak, a članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Graničar“ pjevali su adventske pjesme.

Paleći ovu četvrtu svijeću anđela i pouzdanja na zadnju nedjelju došašća pred nama su nositelji radosne vijesti koje su naznačile da Bog dolazi k nama. Osim anđela pred očima nam je Marija, Isusova i naša majka. Bit će radost veselog druženja i što je najvažnije Božjeg dolaska među nas. Neka vam ovaj Božić bude radostan zbog susreta s Bogom, neka se ta radost razlije po našim obiteljima i zajednicama i skine se nervoza s naših lica.

Jučer tijekom cijelog dana u župnoj crkvi vjernici su imali prigodu i za svetu ispovijed.

 

Komentari
Prethodni članakVelika vrijedna darovnica slikara Željka Subića Gradskom muzeju
Sljedeći članakAdvent u Cerniku: popularne “Gazde” začinile večer