Gradska knjižnica Slavonski Brod, Udruga Kameleon i Mreža i TZ grada Slavonskog Broda, pozivaju vas na 5. MEMORIJAL KREŠO BLAŽEVIĆ – ‘Ostat ću mlad’.

Program posvećen legendarnom vođi Animatora, počinje u Gradskoj knjižnici, u subotu 17. ožujka u 14 sati, debatom studenata Učiteljskog studija na temu ‘Bez dobrog književnog teksta nema ni kvalitetne glazbe’, te izložbom plakata ‘The Animatori’.

U subotu u 16 sati, u Domu J.J. Strossmayer, gitarističku radionicu za mlade održat će Predrag Bobić Bleka, a od 20 sati, na istom mjestu nastupaju – Renato Metessi i Zvijezde, Hana Blažević i Indigo 7, VS Ad Astra, Just the 4 of us, Sing Sing, Čvrsti momci, El dorado, Acoustic mirrors, After mass, Andrej, Neverminds i krokodili, Mario & Lana, Slaven Gojković, Brodsky blues band i prijatelji…

Riječ je o sada već tradicionalnom događanju koje u Krešinom rodnom gradu organiziraju njegovi prijatelji i brodski glazbenici. Želja organizatora je da ovaj Memorijal postane ozbiljna regionalna manifestacija.

Poznat i kao “hrvatski Elvis Costello”, Blažević je rođen 1958. godine u Slavonskom Brodu gdje je završio realnu gimnaziju i osnovnu glazbenu školu za violinu i gitaru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je etnologiju i komparativnu književnost. Radio je sve što se u glazbi može raditi. Od 1982. intenzivno se bavi glazbom kada je osnovao vlastitu grupu Animatori te u njoj bio skladatelj, tekstopisac, pjevač i gitarist.
2001. godine zajedno s Brankom Bogunovićem Pifom snimio je album Julija je bacila svoj krevet kroz prozor.

1989. godine bio je glazbeni urednik i organizator programa u Glazbenom klubu Kulušić, te glazbeni producent. 1991. godine radio je kao urednik publishinga u Croatia Recordsu.

Objavio je zbirku poezije I jedne i druge i knjigu pripovijedaka Sam u koloni. Pisao je glazbene kritike u časopisima Vijenac, Kana i Cantus. Član je Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije, čiji je jedan od osnivača, a njegova kratka biografija nalazi se i u izdanju Sveučilišta Cambridge Who is Who in Popular Music. Autor je prve domaće rock autobiografije, naziva “Ostat ću mlad”.

Autor: Nikola Knežević/izvor: Radio Slavonija

Komentari
Prethodni članakRazgovor s predsjednikom novogradiškog HDSSB- a Josipom Mikšićem
Sljedeći članakSlavonka slavila protiv Brod Gymnasiuma 2