Problemi koji muče građane Hrvatske su visoke cijene i inflacija, zatim životni standard, odnosno niske plaće, korupcija i kriminal, gospodarska situacija, nekvalitetno zdravstvo, poštivanje ljudskih prava te siromaštvo. Svojim životom u Hrvatskoj najzadovoljniji su mladi do 30 godina. I visokoobrazovani.

-” Nisam cijelo vrijeme u Novoj Gradiški ali kada dođem vidim promjene u gradu, pozitivne. Međutim, trebalo bi više poraditi na zapošljavanju mladih jer činjenica je da nam mladi odlaze. Infrastruktura ne zapošljava ljude, treba se privreda pokrenuti. Kod nas se događa da projekti prođu ali rezultati ne budu zadovoljavajući.”

-” Ja sam trenutno zadovoljna životom u ovom malom gradu. Treba se boriti s vjetrenjačama, poskupljenjima, općom nervozom ljudi. Kroz razgovor s poznanicima primjećujem da neki od njih najavljuju povratak u Hrvatsku, vjerujem da vremenom shvaćaju vrijednost manjih gradova. Imam veliku djecu ali znam da su imali predivno djetinjstvo u Novoj Gradiški. Postali smo preizbirljivi što se tiče poslova, plaće jesu male ali to je na razini države. Mi smo narod koji je navikao trpiti i uzdati se u svoje ruke.”

-” Nova Gradiška je jako uredan grad. Jedna od ružnijih ulica je moja bana Jelačića, Mihanovićeva također, ma ima ih dosta ali ima i lijepih, uređenih. Već godinama se govori o asfaltiranju i krpanju. Imam već dosta godina pa čisto sumnjam da ću za života to i doživjeti. Nek je samo zdravlja pa nam ništa neće biti teško,” -zaključuje jedan sugrađanin.

Evo kako su se izjasnili naši sugrađani na društvenim mrežama;

 

Komentari
Prethodni članakUz koncerte Šajete i Mladena Burnaća Udruga Studio B obilježila Međunarodni dan mladih
Sljedeći članakSutra u kinu pogledajte hit komediju “Pušteni s lanca”