Vikend ili slobodan dan idealna prilika za napuniti pluća čistim zrakom i baterije za novi radni tjedan. U savršenu formulu za odmor dodat ćemo malo zelenila, koju kap znoja i ukusni ručak kao nagradu za trud!

Čak i ako niste planinar i ne želite se puno umarati na Strmcu ćete pronaći svoj komadić mira i zelenila. Tako na popularnom Strmcu u općini Cernik možete pronaći utabane staze koje služe trkačima, planinarima ali i pješacima. Staza je nezahtjevna, zbog čega je stvorena za obiteljski izlet, a traje oko sat, sat i pol vremena.

Planinarska kuća “Strmac” nalazi se na istoimenom izletištu. Smještena je na nadmorskoj visini od 350 m, ispod božikovačke kose, na rubu livade u dolini potoka Begovice. Planinarska kuća ima odvojenu spavaonicu s 32 postelje za noćenje, kuhinju, blagavaonicu i sanitarni čvor. Raspolaže vlastitim vodovodom i priključena je na električnu mrežu.

Veselimo se svakom novom članu. Onima koji će s nama napraviti svoje prve planinarske korake, osjetiti zov planine. I onima s puno kilometara u nogama koji će svojim iskustvom pridonijeti unaprjeđenju naše družine. Godišnja članarina za učenike, studente, umirovljenike i nezaposlene iznosi 50,00 kn, a za zaposlene 80,00 kn. Cijena članske iskaznice, koja vrijedi 6 godina, iznosi 10,00 kn. Članskom iskaznicom Hrvatskog planinarskog saveza s važećom markicom za tekuću godinu ostvaruje se 50 % popusta na punu cijenu noćenja u planinarskim objektima u Republici Hrvatskoj i pravo popusta u zemljama članicama UIAA s kojima je sklopljen ugovor o reciprocitetu, te je član osiguran u slučaju nesreće u planini, – napominju iz Hrvatskog planinarskog društva Strmac.

 

Komentari
Prethodni članakU “Dječjem tjednu” Dom kulture posjetilo više od tisuću djece
Sljedeći članakPriznata četvrta oznaka „Dokazana kvaliteta – Hrvatska“ za meso peradi