Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca pokrenula je projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, a nedavno je i potpisan Ugovor o suradnji o prikupljanju i zbrinjavanju plastičnih čepova s tvrtkom GKP ČAKOM d.o.o. Potpisivanjem Ugovora stekli su se uvjeti da se akcija prikupljanja čepova još više proširi i da se u nju uključi još veći broj ljudi. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi za oboljelu djecu.

Ovoj akciji pridružili su se i Novogradiščani. Već odavno smo upoznati s teškom situacijom obitelji čiji članovi su oboljeli od malignih bolesti, a samim tim smo i dovoljno osvješteni kako trebamo zajedničkim snagama pripomoći koliko smo u mogućnosti.

I u ovom slučaju naša dr. Vesna Oršulić odlučila je sudjelovati u humanitarnoj akciji. Tako je Udruga “Volontera” Nova Gradiška i u našem kraju pokrenula akciju prikupljanja plastičnih čepova. Pokrenuta je sauradnja s Osnovnom  školom Ljudevita Gaja gdje su postavljeni odgovarajući kontejneri još početkom mjeseca prosinca prošle godine. Učenici su marljivo prikupljali čepove i prva pošiljka je već odaslana put Čakovca, a druga je u pripremi. Planira se i suradnja s Osnovnom školom “Mato Lovrak”. Prema riječima dr. Oršulić, svi zaniteresirani građani imaju barem nekoga tko pohađa spomenutu školu, pa samim time također mogu sudjelovati. Akcija se provodi i u novogradiškoj Gimnaziji.  Postoji mogućnost doniranja čepova i na adresi ambulante vrijedne liječnice u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

Prikupljaju se čepovi od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava. Na taj način čuvamo okoliš, a činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo. Ukoliko se želite putem udruge ili tvrtke priključiti ovoj akciji obratite se nositelju ovog projekta na njihovoj službenoj stranici OVDJE ili naravno iskoristite priliku i ostvarite suradnju s našom Udrugom “Volontera”.

no images were found

Komentari
Prethodni članakOpćina Staro Petrovo Selo organizira još jedan tečaj o pravilnoj uporabi pesticida
Sljedeći članakMale maškare nastupaju u subotu !