Uz posebne mjere obrane od koronavirusa i preporuke epidemiološke službe Općina Gornji Bogićevci jučer je obilježila Dan općine i blagdan Duhova. Svečanost je započela svetom misom u crkvi Duha svetoga koju je predvodio župnik fra Ivo Brezović, a nakon toga kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i biste prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz župana Danijela Marušića nazočili načelnici Dragalića , Okučana , Stare Gradiške i Cernika Zvonimir Karlik, Aca Vidaković s predsjednikom vijeća Ivicom Pivcem i Velimir Paušić sa zamjenikom Damirom Figurićem i Vitomir Žakić održana je u ponedjljak u večernjim satima. Goste su pozdravili pročelnica JUP-a Mara Klarić i predsjednik općinskog vijeća Stipo Šugić koji je mještanima općine čestitao Dan općine i blagdan zaštitnika župe Duha Svetoga. Načelnik Općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić govorio je o aktivnostima i postignućima općine u proteklih godinu dana. Naglasio je da se radilo na realizaciji projekata unatoč pandemiji koronavirusa koja je ipak usporila dio aktivnosti te je pohvalio rad općinskog stožera civilne zaštite i suradnju s žurnim službama, Županijskim stožerom, policijom te zahvalio svima na pridržavanju mjera epidemiologa zbog čega na području općine nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze opasnim virusom.

Za realizaciju projekata zahvalu je uputio kako državnim tako i županijskim institucijama , a među ostalim rekao je kako je posebno ponosan na suradnju s kolegama načelnicima susjednih i prijateljskih općina što uvijek rezultira boljom pripremom i realizacijom novih natječaja i projekata. Pohvalio je također rad komunalnog pogona i nabrojao infrastrukturne i druge projekte koji su završeni u što je uloženo nešto više od 2,5 milijuna kuna. Završen je Društveni dom u Trnavi, pješačka staza u Dubovcu za koju izvođač radi popravke po nalazu nadzora , pješačka staza u Kosovcu te uređenje Društvenog doma u Smrtiću. Dodao je kako je Općina u poduzetničkoj zoni otkupila tri parcele za razvoj gospodarskih aktivnosti , najavljena je i jedna strana investicija a također je otkupljena i poljoprivredna zadruga „Brezine“ koja se već koristi i donosi prihode općini, a uskoro bi trebala funkcionirati sa 100 % -tnim kapacitetom.

Župan Marušić: Vlada za pomoć poduzetnicima naše županije uplatila 55 milijuna kuna

U ime Brodsko-posavske županije okupljene goste i uzvanike pozdravio je župan.Danijel Marušić te uz čestitke izrazio podršku opstanku malih općina i radu ljudi koji vode te JLS. Županija te općine pomaže kako tehnički tako i financijski, doduše taj vid je ograničen zakonskim odredbama, ali kroz institucije kojima je županija osnivač a koje građani koriste poput bolnica ili škola ulaže se uistinu puno, rekao je župan Marušić i naveo primjer 80 milijuna kuna ulaganja u novogradišku bolnicu. Nažalost, još nas čeka borba za očuvanje radnih mjesta i povećanje gospodarskih aktivnosti, dodao je župan Marušić kazavši kako je samo u Brodsko-posavsku županiju za 2130 poduzetnika i spas 14 000 radnih mjesta Vlada RH u posljednjih dva mjeseca uplatila 55 milijuna kuna.

Izvor: Brodsko posavska županija

Komentari
Prethodni članakSutra besplatno mjerenje šećera u krvi našim sugrađanima
Sljedeći članakBroj mobitela postaje vaš bankovni račun