U trenutku kada će ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige službeno završiti, na nacionalnoj razini startat će Mjesec borbe protiv ovisnosti koji će, uz brojne sadržaje potrajati do 15.prosinca. U aktivosti Mjeseca borbe protiv ovisnosti, uz zdravstvene i obrazovne ustanove, Policijsku postaju, te Crveni križ kao nositelje, pridružit će se i brojne knjižnice i čitaonice

Narodna knjižnica i čitaonica Okučani spajajući teme i sadržaje Mjeseca hrvatske knjige i Mjeseca borbe protiv ovisnosti, već godinama, u suradnji sa štićenicima i terapeutima Zajednice “Susret” na Ivanovcu, provodi jedinstvenu, edukativnu aktivnost.

Kako život često piše najbolje, ali i najpotresnije romane, istovremeno je i najbolja škola. Čak i u onim trenucima kada su  učenje i lekcije  iznimno bolne. Želeći upoznati s problemima ovisnosti kroz konkretne priloge, ali i iskrene, intimne ispovijesti bivših ovisnika, umjesto stručnih predavanja medicinara, osnovnoškolci iz Okučana, kao i svi zainteresirani mještani, prvenstveno roditelji tinejdžera, sutra će ( četvrtak, 15.studenoga) imati priliku, iz prve se ruke, upoznati s problemima ovisnosti o opojnim drogama. Nekolicina štićenika Zajednice “Susret”, bivših ovisnika na liječenju podijelt će svoje životne priče i iskušenja , ali i predstaviti kreativne radove, nastale u brojnim radionicama koje se provode s ciljem rehabilitacije. Izložba će, kao i svake godine, biti prodajna, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena daljnjem radu Zajednice.

 

Susret mještana i članova knjižnice Okučani sa štićenicima Zajednice “Susret” planiran je za sutra, točno u podne u prostoru mjesne Kino dvorane.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakŽOK “Nova Gradiška” – ŽOK “Split 1700 II”
Sljedeći članakSve što vam treba je dobra volja i prave cipele za ples