U subotu, 9. ožujka, u Svetoj Mariji održana je redovita Programska skupština Hrvatskog srca,organizacije žena HSS-a u čijem radu su sudjelovale izaslanice iz cijele Republike Hrvatske i Brodsko-posavske županije. Hrvatsko srce je asocijacija žena Hrvatske seljačke stranke koja je prepoznala važnost sudjelovanja žena u svom radu, danas 29% članstva HSS-a čine žene, a od pet potpredsjednika HSS-a čak su tri žene.

Hrvatsko srce provelo je niz aktivnosti od kojih su najvažnije edukacija žena za rad u politici, humanitarne aktivnosti, borba protiv nasilja, očuvanje tradicije i očuvanje ruralnog prostora.

Osnovni zadatak i izazov ženama HSS-a u periodu koji slijedi je kandidiranje uspješnih žena na svim listama HSS-a za općinska, gradska vijeća i županijske skupštine u Republici Hrvatskoj i to na mjestima koja će omogućiti sudjelovanje žena u donošenju političkih odluka nakon Lokalnih izbora 2013. Potpredsjednica HSS-a Marijana Petir je poručila ženama da ne mogu i ne smiju dopustiti lošijima vođenje općina ili županija jer živimo u vremenu kada se žene moraju podržati međusobno i promijeniti lice politike.

Skupštini je nazočio predsjednik Branko Hrg koji nije skrivao zadovoljstvo radom Hrvatskog srca rekavši kako je to asocijacija koja za sobom ima mjerljive rezultate i vjeru u ono što čini, a vjera u ideale i vjera u čovjeka koji ih može ostvariti su osnovne političke smjernice HSS-a. HSS vjeruje u ruralni prostor i njegove stanovnike, vjeruje u hrvatskog seljaka i vjeruje u hranu proizvedenu na hrvatskim njivama. HSS je stranka koja diše normalno i moralno, vjeruje u mlade i daje priliku ženama.

Članovima Vlade je poručio sram vas može biti odnarodili ste se,bojite se naroda, bojite se ljudi i zato organizirate dvoje izbore u mjesec dana neovisno o cijeni koštanja kako biste postali dio EU tima kojemu ne pripadate, s jedinim ciljem zadržavanja vlasti. Bavite se politikanstvom , okrenuli ste leđa radniku, seljaku i obrtniku i time dokazujete da nije bilo lošije Vlade od vaše, osim što kradete, lažete i varate, niti ne znate što radite. Pozvao je sve ministre koji su u sukobu interesa, a prije svih Jakovinu, da daju ostavke jer se to od onih koji su dobili povjerenje građana očekuje.

Nakon Skupštine izaslanice i gosti su zajednički posjetili crkvu Blažene Djevice Marije gdje su se u tihoj molitvi i zajedničkoj pjesmi zahvalili Majci Božjoj i zatražili novu snagu kako bi u vjeri i slozi mogli čuvati Hrvatsku seljačku stranku koja ponovno ima zadatak učiniti život dostojnim svakog čovjeka.

Autor: radiong/photo: Klara Šćuka

Komentari
Prethodni članakU Magić Maloj teško ozlijeđena 75-godišnjakinja, u Starom Petrovom Selu stradao 7-godišnjak
Sljedeći članakPrometna nesreća u Okučanima, uhvaćeni provalnici u NK Ljupina, šverc na granici