Grad Nova Gradiška provodi projekt „Žena zaželi, žena radi 2“ (kodni broj: UP.02.1.1.13.0094) zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška. Projekt se provodi u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“ (broj poziva : UP.02.1.1.13.) unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta, jučer je održana uvodna konferencija u Maloj vijećnici Gradske uprave, gdje je voditeljica projekta Gordana Šimić isti predstavila. 

– Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području grada Nova Gradiška, radi sprečavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno i poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Razdoblje projekta je 18 mjeseci, od 03. srpnja 2020. godine do 03. siječnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.282.650,00 kn, a sufinancira se u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kaže Šimić 

Osim toga, progovorila je o predviđenim rezultatima projekta 

– Zaposleno 60 teže zapošljivih žena u nepovoljnom položaju i povećan njihov radni potencijal i socijalna uključenost. Unaprijeđene kompetencije 25 teže zapošljivih žena kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje u svrhu povećanja konkurentnosti na tržištu rada. Povećana kvaliteta života i socijalna uključenost starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici – 

Ponosna što se ovakav projekt ponovno provodi u GNG je i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, koja je zajedno s Borislavom Vidošićem prisustvovala uvodnoj konferenciji. 

Žene koje su odabrane za rad na projektu, s obilaskom +350 krajnjih korisnika počinju već sutra, 1.listopada, simbolično, uz Međunarodni dan starijih osoba.

 

 

Komentari
Prethodni članakUnazad šest mjeseci nestale tri osobe za kojima se traga
Sljedeći članakLjepota Slavonije i „Trenkovci”: „Ide jesen ide Mala Gospa, ja se uda, a ti lolo osta”