Policija moli sve koji eventualno posjeduju informacije o ovim osobama da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Informacije je moguće dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Od ukupno 2666 osoba, koliko ih se u trenutku pisanja ovoga članka nalazilo u evidenciji Nacionalne evidencije nestalih osoba, za njih 30 se nestanak vodi u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, a 152 u susjednoj PU požeško-slavonskoj. 

Dobar dio evidentiranih osoba, o čijoj sudbini njihove obitelji još nisu doznale ništa, nestao je tijekom Domovinskog rata i neposredno nakon ratnih zbivanja. Gledamo li, pak, samo posljednjih šest mjeseci na području Brodsko-posavske županije nestale su dvije, a na području Požeško-slavonske jedna osoba.

Djelatnici požeške policije tako, uz ostale, tragaju i za Danijelom Plešom (42) čiji je nestanak prijavljen 21. lipnja ove godine. Danijel je imao prebivalište u Pakracu, a 21. lipnja zadnji je puta telefonski kontaktirao s članom obitelji, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Od lipnja se traga i za nestalom Sarom Čujić (21), čiji je nestanak prijavljen 6. lipnja ove godine, kada se iz kuće u slavonskobrodskoj Milanovićevoj ulici udaljila tijekom noći ponijevši sobom svoje stvari i mobilni telefon. Od tada joj se gubi svaki trag.

Prije nešto više od desetak dana u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba nalazi se i Mario Jakičić (26). Mario se početkom rujna vratio iz Njemačke gdje je bio u posjetu majci, no 17. rujna, dok mu oca nije bilo, udaljio se iz kuće u slavonskobrodskoj Branimirovoj ulici u nepoznatom pravcu. Sa sobom je ponio većinu svoje odjeće i obuće te mobitel. 

Policija moli sve koji eventualno posjeduju informacije o ovim osobama da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Informacije je moguće dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Izvor/Foto: SBplus

Komentari