U Novoj Gradiški završena je savjetodavno izložbena 23. po redu manifestacija Poljoprivredno poduzetničke ideje. Organizatori su manifestacije Brodsko posavska županija i „Novogradiški sajam”. Suorganizatori su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva i Turistička zajednica Brodsko posavske županije.

Na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava i Ulici slavonskih graničara održavao se prodajno-izložbeni sajam na kojemu su se predstavili brojni izlagači. Sudjelovala su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, obrti, škole. Posjetiteljima je bilo ponuđeno pravo malo bogatstvo naših krajeva, od meda, rakija, vina, sokova, mesnih prerađevina, pekmeza, prirodni kozmetički proizvodi, ručni radovi obrtnika odjeće, nakita i ostalih proizvoda iz kućne radinosti.

Veliki broj posjetitelja još je jedan pokazatelj uspješnosti ove manifestacije, a svaki od njih mogao je pronaći nešto za sebe, od onih najmlađih do onih najstarijih.

U sklopu 23. manifestacije “Poljoprivredno poduzetničke ideje” prijepodne je upriličen tamburaški program, a održana je i Smotra šetanih kola “Oj Gradiško, ravno polje”. Smotru su organizirali članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” uz potporu “Novogradiškog sajma” i Grada Nova Gradiška, a poslije toga uslijedilo je zajedničko druženje za građane uz “Lutalice band”.

Komentari
Prethodni članakNjegovo veličanstvo ajvar: Imamo najbolji recept na svijetu
Sljedeći članakNova Gradiška: Održana Smotra šetanih kola „Oj Gradiško, ravno polje”