VIKEND SAŽETAK

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 9 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama, te devet s materijalnom štetom.

U području javnog reda i mira, evidentiran je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira.

PROMETNE NESREĆE SA TEŠKO OZLIJEĐENIM OSOBAMA

Tijekom vikenda na prometnicama PU brodsko-posavske dogodile su se dvije prometne nesreće sa teško ozlijeđenim osobama.

Prva prometna nesreća se dogodila u subotu, 10. prosinca oko 3 sata slavonskobrodski policajci su zaprimili dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Slavonskom Brodu na kolniku ulice Petra Zoranića u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Utvrđeno je da je 30-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola od 2,31 promil, a u vozilu na mjestu suvozača nalazio se 39-godišnjak. Do prometne nesreće je došlo na način da je 30-godišnjak zbog neprilagođene brzine unatoč nepovoljnim atmosferskim prilikama (noć, kiša, mokar kolnik) udario prednjim djelom automobila u zadnji dio nepropisno parkiranog teretnog automobila koji se nalazio na kolniku, a koji je od siline udarca udario u drugi parkirani automobil. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede dobio je 39-godišnji suvozač koji je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Protiv 30-godišnjaka policijski službenici podnose kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok je 55-godišnjaku naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog parkiranja.

Te druga prometna nesreća koja se također dogodila u subotu 10. prosinca oko 6,30 sati u Starom Petrovom Selu u kojoj je jedna osoba (u dobi od 62 godine) teško ozlijeđena, a vozač je napustio mjesto događaja, ne pomogavši ozlijeđenoj osobi. Policijski službenici su ubrzo pronašli i u postaju doveli osobu koju sumnjiče da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, te nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi prometne nesreće.

SA 1,6 PROMILA SKRIVIO PROMETNU NESREĆU

U subotu, 10. prosinca oko 19 sati u Slavonskom Brodu (na spojnoj cesti između Sjeverne vezne ceste i Vinogorske ulice) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se 62-godišnjak kretao sa osobnim vozilom navedenom ulicom, te je u jednom trenutku prešao preko pune uzdužne crte na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio osobnog automobila koji je nailazio iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Izvršenim alkotestiranjem 62-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreće utvrđena je koncentracija alkohola od 1,60 promila u krvi, a isti je zadržan u policiji do otrježnjenja. Protiv počinitelja policija podnosi prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POLICIJSKI SLUŽBENICI ISKLJUČILI 26-GODIŠNJEG VOZAČA IZ PROMETA ZBOG ALKOHOLA

Također u subotu 10. prosinca oko 1,30 sati u Novoj Gradiški policijski službenici su zaustavili 26-godišnjeg vozača osobnog automobila. Izvršenim alkotestiranjem, utvrđeno je da je isti pod utjecajem alkohola od 1,91 promil. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POJAČANE PREVENTIVNO-REPRESIVNE AKTIVNOSTI NA PODRUČJU PU BRODSKO-POSAVSKE

Dana 10./11. prosinac u vremenu od 23 – 5 sati policijski službenici ove Policijske uprave su provodili pojačane preventivno-represivne aktivnosti u prometu usmjerene na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, ali i druge teške prekršaje u prometu, pa je tako u sklopu akcije sankcionirano 9 vozača koji su upravljali motornim vozilima pod utjecajem alkohola.

Komentari
Prethodni članakVeselo i blagdanski: Održan još jedan „Advent u Novoj Kapeli“
Sljedeći članakMirela Relković: Hrvatska u polufinalu