Kada nešto dobro krene, s tim treba i nastaviti. Tako je i s manifestacijom „Advent u Novoj Kapeli“ koja je održana jučer na središnjem trgu u ovom mjestu.

Veliki broj posjetitelja, i staro i mlado, okupilo se kako bi uz pjesmu, ples i druženje označili početak najljepšeg mjeseca u godini, adventa. Kako malo dobre volje, puno entuzijazma i elana mogu donijeti sjajne stvari najbolji su dokaz žitelji i brojne udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Nova Kapela koji su se i jučer okupili na još jednom adventu.

Uz svesrdnu podršku čelništva Općine Nova Kapela, nastup domaćih „snaga“, odgojiteljica i malih polaznika Dječjeg vrtića „Zvončić“, učenika i nastavnika Osnovne škole „Antun Mihanović“ Batrina te Tamburaškog sastava „Satir“, jučer su mještanima šireg novokapelačkog područja podarili sjajan advent i predblagdansko druženje.

 

Svatko na svoj način dao je svoj doprinos održavanju još jedne, četvrte po redu manifestacije „Advent u Novoj Kapeli“. Dvadesetak udruga, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, izlagači ponudili su posjetiteljima ono što znaju i umiju, kolače, vruće lepinje, fritule, kuhano vino i čaj, rukotvorine i božićne dekoracije koje su sami izrađivali, a sva prikupljena dobrovoljna sredstva, kako nam rekoše, dobro će im doći u daljnjem radu.

Red pjesme, red druženja i na kraju zajedničko kolo uz neizostavne tamburaše, ono je što advent u Novoj Kapeli čini posebnim. Osmijeh na licu, prijateljska riječ, pozitiva dominirali su i na ovom događanju, stoga i organizatori i izvođači, sudionici i posjetitelji zaslužuju više nego riječi hvale.

Poseban, najveći pljesak dobili su oni na kojima, svijet ostaje, mali polaznici Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nova Kapela i njihove odgojiteljice. Sjajnim programom predstavili su se i učenici matične i područnih škola nižih razreda Osnovne škole „Antun Mihanović“ koje su nastup pripremile učiteljice Anka Maričević, Milka Škvorić Didović, Maja Čivić i Mirjana Radičević. Veselju nije bilo kraja kada su na motorima stigli Moto mrazovi te darivali svu djecu.

Prekrasno uređen novokapelački park, niz sitnih, originalnih božićnih detalja za koje su se pobrinuli članovi udruga, dodatno su pridonijeli sjajnom izgledu te na najbolji mogući način dočarali dolazak blagdanskih, mirnih i radosnih dana.

Zadovoljstvo nije krio  načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

– Sretan sam što se tradicija nastavila. Iza nas su dvije pandemijske godine, pa i u subotu nam vrijeme nije bilo naklonjeno, ali drago nam je da smo i ove godine tu, na našem Adventu. Ništa spektakularno, skromno, ali s ljubavlju i srcem. Tako nam malo treba da budemo sretni, u zajedništvu i radosti, stoga od srca zahvaljujem svima koji su i ove godine „Advent u Novoj Kapeli“ učinili posebnim – kaže načelnik Šmit.

 

Komentari
Prethodni članakHMNK Nova Gradiška danas dočekuje Futsal Olimpijac
Sljedeći članakZa vikend evidentirano 9 kaznenih djela – u Starom Petrovom Selu u prometnoj nesreći jedna osoba teško ozlijeđena, vozač napustio mjesto događaja