Nećemo vam pametovati kako se kuha ili peče šunka, sprema uskrsna pogača, peče janjetina, pripravlja ukusna slana blagdanska trpeza, vjerujemo da to znate odraditi sami i bolje od nas.  Ipak, što je blagdan, ma i vikend općenito, bez slatkoga, posebice ako slatki desert možemo još iskoristiti kao dekoraciju. U to ime vam donosimo recept za slatkiš kojega možete napraviti sami kod kuće, potrebno vam je samo 15-ak minuta, nekoliko nesvakidašnjih sastojaka i malo mašte.

Sastojci za nadjev: 

250 g maslaca od kikirikija, badema ili indijskog oraščića
30 g kokosovog brašna
3 žlice meda ili javorovog sirupa

Sastojci za preljev:

100 g čokolade
1-2 žlice mlijeka (može i biljnog mlijeka)

Priprema:

1. U blenderu pomiješajte sve sastojke za nadjev i potom ih oblikujte u jaja. Stavite jaja na pleh na kojemu je papir za pečenje i smjeste ih u zamrzivač dok radite preljev. Preljev napravite tako da otopite čokoladu i pomiješate s mlijekom.

2. Izvadite jaja iz zamrzivača, uronite u čokoladu te ih vratite na pleh i u zamrzivač na sat, dva. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja.

Savjet plus: Prije nego što jaja prelivena čokoladom ponovno smjestite u zamrzivač možete ih posuti kokosom, šarenim ili čokoladnim mrvicama za ljepši dojam 

Komentari