U nedjelju će svi dućani biti zatvoreni. Na Uskrsni ponedjeljak neki će dućani biti otvoreni, ali prema posebnom radnom vremenu.

Ako je suditi prema gužvama na tržnicama i u trgovinama, ni ovoga Uskrsa na hrvatskim stolovima neće nedostajati šunke, luka, jaja, pinci, kolača, ribe i janjetine.

Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u Hrvatskoj su službeni praznici i neradni dani za većinu zaposlenih. Dnevnik.hr.provjerio je radno vrijeme najvećih trgovačkih lanaca.
 
Konzum obavještava sve kupce da kupnju obave u danima prije Uskrsa u redovnom radnom vremenu njegovih trgovina jer će trgovine biti zatvorene u nedjelju i ponedjeljak.“Svim djelatnicima Konzuma tako će biti omogućeno da tijekom blagdana uživaju u odmoru i vremenu provedenom sa svojim bližnjima”, poručuju iz tog trgovačkog lanca.

U dane blagdana zatvorene će ostati i trgovine Lidla.

“Sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj bit će zatvorene na Uskrs (21. 4.) i na Uskrsni ponedjeljak (22. 4.)”, poručuju iz Lidla.

Za razliku od njih, doznajemo da će biti trgovačkih lanaca koji će raditi na Uskrsni ponedjeljak.

Jedan od njih je Spar.

“Za Uskrs će svi Spar supermarketi i Interspar hipermarketi biti zatvoreni, a za Uskrsni ponedjeljak trgovine će biti otvorene prema nedjeljnom radnom vremenu i u skladu s radnim vremenom pojedinih šoping-centara”, priopćeno je za DNEVNIK.hr.

Radit će i trgovine Kauflanda.

“Poslovnice Kauflanda na Uskrs neće raditi, a na Uskrsni ponedjeljak radimo skraćeno, od 8 do 16 sati”, poručuju kupcima iz tog trgovačkog lanca.

Slično je i s Plodinama.

“Trgovine Plodina ne rade za Uskrs, a na Uskrsni ponedjeljak rade po nedjeljnom radnom vremenu”, odgovorili su nam iz Plodina.

Trgovački lanci Tommy i Prehrana nisu odgovorili na upit koji smo im poslali.

Izvor: Dnevnik.hr
Foto: Ilustracija 

 

 

Komentari
Prethodni članakPazite na djecu: Policija provela akciju “Autosjedalica uvijek i bez iznimke”
Sljedeći članakZa najslađi Uskrs: Čokoladna jaja kao ukras i ukusan desert